Apatinski đaci prvaci učestvovali u obeležavanju Evropskog dana školskog sporta

apatin-deca-sport
APATIN – U Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu, danas je obeležen Evropski dan školskog sporta.

Ovaj dan obeležava se u sklopu kampanje „Pokrenimo se“, koju realizuje Međunarodna asocijacija za sport i kulturu. Održava se poslednjeg petka u septembru mesecu i ima za cilj da se po školama realizuju masovne sportske aktivnosti, kako bi se deca zainteresovala za sportski angažman i fizički pokrenula. Direktorka Osnovne škole, Jasna Pavićević, istakla je da se ova škola samoinicijativno prijavila za učešće u obeležavanju ovog značajnog datuma.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


„Za tu priliku smo odlučili se da to budu đaci prvaci, pošto su oni tek krenuli u školu i negde da ih uvedemo u to kako škola funkcioniše i kako funkcioniše čas fizičkog vaspitanja. Nastavnici fizičkog vaspitanja su se ponudili da održe taj čas, a Društvo pedagoga „Dušan Silni“ je odlučio da tom prilikom donira neke poklone pobednicima“.

Na ovom svojevrsnom javnom času fizičkog, učestvovalo je 150 prvaka iz sedam odeljenja, a oni su se, predvođeni nastavnicima fizičkog, ali i svojim učiteljicama, najpre zagrevali, radili vežbe, a potom su se takmičili u trčanju na trideset metara, a najuspešniji su dobili vredne nagrade. Čas je održan u Sportskoj hali „Rade Ratko Vejin“, koja se nalazi u sklopu škole.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.