Stan sa visokim plafonom – Izazov za uređenje

Ako ste među srećnicima koji žive u stanu sa visokim plafonom, pažljivo pristupite uređenju doma. Jer, iako pružaju mnoštvo mogućnosti za dekoraciju, lako možete skliznuti u greške, pa je opremanje ovakvog stana izazov čak i za stručnjake. 

Moć svetla

Najbolji način da se postigne toplina je svetlo. Veća tabla sa ugradnim svetiljkama je odlično rešenje, kao i veliki luster jer daje eleganciju prostoriji. Ako je dnevna soba velika, možete staviti tri lustera čime ćete vizuelno odvojiti prostor za sedenje, obedovanje, kuvanje.

Jedan zid u jarkoj boji

Budite hrabri i ofarbajte jedan zid jarkom bojom čime ćete dobiti svežinu i jedinstvenost. Dekorateri predlažu da poštujete pravilo trećine koje nalaže da zid vizuelno podelite na tri jednaka dela čime ćete dobiti ravnotežu. Na primer, na jednu trećinu okačite slike, druga neka bude rezervisana za police, a treću ostavite praznu.

Neophodne slike

Izbegavajte premali nameštaj, male fotografije i mnoštvo sitnih detalja jer će prostor delovati haotično. Ali, zato su slike neophodne, jer daju živost prostoru koji je bez njih suviše sterilan. Ne zaboravite na zavese, one će doneti toplinu koja često nedostaje ovakvim prostorima. Najbolje je da idu celom visinom zida, a manje preporučljiva varijanta je da ga „seku“ na dve trećine. Tamnije boje će vizuelno smanjiti prostor i doneti mu dozu tajanstvenosti, jarke poput crvene stvaraju dramatičan efekat, a bela daje hladnu eleganciju. Vodite računa da još nešto ukombinujete sa bojom zavesa, na primer jastučiće na krevetu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.