30. septembar  2022. 14.01  | Izvor: RTV

Saradnja RTV i Fonda Evropski poslovi: Obuka na temu mogućnosti finansiranja putem EU fondova

NOVI SAD -

U okviru Sporazuma o saradnji između Javne medijske ustanove Radio-televizije Vojvodine i Fonda "Evropski poslovi" AP Vojvodine, održana je trodnevna obuka za zaposlene, od 28. do 30. septembra, na temu "Mogućnosti finansiranja putem EU fondova" u prostorijama Medija centra RTV.

Predstavnice Fonda "Evropski poslovi" AP Vojvodine, Sanja Čuturilov Veselinović i Jelena Vitaz-Putnik predstavile su zaposlenima RTV programe Evropske unije, kao i Instrument za pretpristupnu pomoć, sa akcentom na INTEREG IPA programe prekogranične saradnje.

predavanje, rtv

"Radio-televizija Vojvodine želi da se priključi institucijama i organizacijama koje su aktivne u apliciranju sa svojim projektnim idejama ka međunarodnim fondovima, posebno ka fondovima EU", naglasio je v.d. generalnog direktora RTV Jožef Klem, tokom prvog dana obuke i dodao da je RTV zadovoljna dosadašnjom uspešnom saradnjom sa Fondom "Evropski poslovi", te da je ova obuka samo jedna u nizu aktivnosti koje se realizuju u okviru ove sradnje.

jozef, klem

Tokom trodnevne obuke zaposleni u Radio-televiziji Vojvodine bili su u mogućnosti da se upoznaju sa pisanjem predloga projekta prvo kroz teoriju, a potom i kroz praktični deo obuke.