Koncert Ansambla udaraljki Akademije umetnosti iz Novog Sada u Kulturnom centru Zrenjanina

ZRENJANIN – U Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanin, 15. oktobra sa početkom u 20 časova, održaće se završni koncert Ansambla udaraljki Akademije umetnosti iz Novog Sada u okviru njihove ovogodišnje turneje.

Iz Kulturnog centra Zrenjanin kažu da je ovaj koncert idealna prilika da čujete i upoznate širi spektar udaračkih instrumenata koji se ne sme propustiti, divlji ritmovi bubnjeva, plemenite boje marimbe i vibrafona, mistični sklop dva najstarija muzička instrumenta, ljudskog glasa i udaraljki, su samo neke od stvari koje se očekuju na koncertu.

Iz ansambla navode da je njihov cilj, između ostalog, da što je moguće veći krug publike upoznaju sa instrumentima iz porodice udaraljki, tako da, osim već dobro poznatih instrumenata poput doboša, činela i bubnjeva, na ovom koncertu posetioci će imati priliku da vide i čuju manje poznate instrumente, poput Marimbe, Vibrafona, Ksilofona i drugih.

„ Time nastavljamo praksu popularizacije udaraljki na prostoru naše zemlju koju smo započeli 2006. godine, osnivanjem ovog ansambla. Od tada ansambl održava godišnje koncerte na kojima su nam gosti bili i udarački ansambli„Schlagwerk Wien“ (Beč, Austrija) i „Tolkalci AG“ (Ljubljana, Slovenija), kao i mešoviti hor Akademije umetnosti i gudački orkestar „Ad-Hoc“. Osim toga ansambl iza sebe broji i nastupe na drugim važnim događajima poput otvaranja zgrade Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, otvaranje obnovljene Galerije Matice srpske i drugih. Osim koncertne aktivnosti, bavimo se i edukacijom mladih i promocijom udaraljki među decom. Jedan od najvećih poduhvata u tom domenu je ostvaren edukativnom turnejom 2008. u kojoj je ansambl održao koncerte u deset gradova.“ – poručili su članovi ovog ansambla.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.