Crveni krst Zrenjanina obeležio Svetski dan srca

ZRENJANIN – Crveni krst Zrenjanin je juče, pod sloganom “Svim srcem za sva srca” obeležio Svetski dan srca u saradnji sa Društvom za borbu protiv šećerne bolesti Zrenjanin na Trgu slobode gde je organizovao merenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska.

Iz Crvenog krsta su poručili da je Svetski dan srca prilika da svi razmisle kako da najbolje doprinesu razvoju čovečanstva, očuvanju prirode i svog mentalnog zdravlja.

“ Obeležavanjem ovog datuma želimo da poruke Svetskog dana srca stignu do što većeg broja ljudi u cilju postizanja boljeg kardiovaskularnog zdravlja. Pravilna ishrana, redovna fizička aktivnost, prestanak pušenja, kontrola telesne težine i krvnog prtiska mogu značajno da smanje rizik za nastanak bolesti srca i krvnih sudova u svim populacionim grupama. Upravo bolesti srca predstavljaju najčešći uzrok prestanka rada srca a u tom slučaju pravovremena i ispravna kardiopulmonalna reanimacija može spasiti život.” – poručili su niz zrenjaninskog Crvenog krsta.

Takođe, članovi OTJ Crvenog krsta Zrenjanin svim zainteresovanim građanima su prezentovali  pravilne tehnike oživljavanja kod odraslih i dece i delili edukativne liflete.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.