Apatin: Potpisani ugovori sa građanima koji su učestvovali na Konkursima za zapošljavanje

APATIN – Na osnovu Konkursa koji su polovinom maja raspisali lokalna samouprava i Nacionalna služba za zapošljavanje, danas su u Velikoj sali Skupštine opštine Apatin potpisani ugovori sa krajnjim korisnicima, čime će se zaposliti 15 građana.

Po programu zapošljavanja lica iz kategorije teže zapošljivih, ukupan budžet je bio 1.495.000,00 dinara, od čega je opština učestvovala sa 750.000, a na osnovu 6 ugovora sa poslodavcima, biće zaposleno sedam osoba.

Kada je u pitanju Javni konkurs za samozapošljavanje nezaposlenih lica, opredeljena su sredstva u iznosu od 2,5 miliona dinara, od čega su po pola učestvovali opština Apatin i NSZ, a 8 sugrađana će nakon današnjeg potpisivanja ugovora pokrenuti sopstveni posao.

Predsednica opštine, Dubravka Korać, zahvalila se Nacionalnoj službi za zapošljavanje na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji, istakavši značaj zajedničkog rada za koji svake godine vlada veliko interesovanje građana naše opštine.

“Nakon tri godine tokom kojih na ovaj način finansiramo samozapošljavanje i zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih, mi imamo preko 50 ljudi koji su započeli radni odnos ili zaposlili nekog dodatno na teritoriji naše opštine. Najveći značaj ovih subvencija je upravo u tome da podstiče naše sugrađane da sami razvijaju sopstveni posao čime smo jako zadovoljni i voljni u narednom periodu da ih podržimo, nadam se i sa većim sredstvima”, poručila je Korać.

Foto: Vojvodina uživo
Ugovori-apatin
Foto: Vojvodina uživo
Foto: Vojvodina uživo

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.