Otvoren Sajam stvaralaštva Saveza distrofičara Srbije

BEOGRAD – Pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom, Biljana Barošević, svečano je danas u Narodnoj banci Srbije otvorila osmi Sajam stvaralaštva članica Saveza distrofičara Srbije, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Barošević je istakla da je održavanje manifestacije poput Sajma stvaralaštva vid socijalnog preduzetništva osoba sa invaliditetom i pravi način da se javnosti predstave rukotvorine koje tokom cele godine nastaju na kreativnim radionicama koje organizuju Savez distrofičara Srbije i lokalne organizacije, saopštilo je resorno ministarstvo.

„Ono čime bi svi zajedno trebali da se posvetimo u narednom periodu je promocija Sajma, kako bi što više informisali javnost o održavanju manifestacije i samim tim obezbedili veću posećenost“, naglasila je Barošević.

Ona se zahvalila Narodnoj banci Srbije koja godinama podržava Sajam stvaralaštva, omogućavajući njegovo održavanje u galerijskom prostoru i Zorici Dabović, generalnom direktoru Sektora za poslove sa gotovinom koja je, u ime Narodne banke Srbije, bila domaćin izložbe.

Predsednik Saveza distrofičara Srbije Dušan Trojanović se zahvalio pomoćnici ministra Biljani Barošević i Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na podršci u radu Saveza i lokalnih udruženja, posebno prilikom organizovanja ovakvih manifestacija koje su za osobe sa invaliditetom od izuzetne važnosti.

Nakon svečanog otvaranja, pomoćnica ministra je obišla izložbu radova i rukotvorina koje su izradile osobe obolele od distrofije i drugih neuromišićnih oboljenja.

Savez distrofičara Srbije u svom sastavu ima 15 organizacija koje okupljaju oko 2.000 registrovanih članova, te su na Sajmu stvaralaštva svoje radove predstavili članovi iz cele Srbije koji, uz podršku Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, realizuju stvaralačke radionice tokom cele godine.

Na manifestaciji je učestvovalo oko 40 izlagača, a Sajam stvaralaštva članica Saveza distrofičara Srbije osmišljen je kako bi se osobama sa invaliditetom omogućilo aktivno učešće u kulturnim sadržajima, razvijale njihove socijalne veštine, fina motorika i kognitivne sposobnosti, navedeno je u saopštenju.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.