Evropski talenat bira između Srbije i Hrvatske! Sin Partizanove legende rođen u Beogradu, otac mu je čuveni Hrvat, ali nacija zove!

29.09.2022

17:55

0

A njemu se baš i ne žuri

Evropski talenat bira između Srbije i Hrvatske! Sin Partizanove legende rođen u Beogradu, otac mu je čuveni Hrvat, ali nacija zove!
20220209mmVujose02 - Copyright MN Press

Jedan od najvećih košarkaških talenata Evrope, Mario Nakić, trenutno se nalazi na prekretnici u reprezentativnoj karijeri.

Naime, nekadašnji košarkaš Partizana i Real Madrida, Mario Nakić, letos je potpisao za Igokeu, pa ćemo imati prilike da ga gledamo u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi, ali ono o čemu takođe razmišlja mladi igrač ovih dana je i dres sa nacionalnim grbom, u kome će nastupati.

Sin proslavljenog košarkaša Partizana Iva Nakića, rođen je u Beogradu, pa je prve košarkaške korake napravio u Zemunu, a potom je i sam stigao među crno-bele. Odluku da ovog leta napusti ekipu Andore iz Endesa lige, kako bi došao u Laktaše, mnogima deluje kao greška. Nakić nije saglasan.

- Ma, ne bih rekao da mi je dolazak u Igokeu korak unazad. Već sam i izjavio da ne razmišljam o mom dolasku na taj način, već smatram ovo super prilikom jer Igokea ostvaruje dobre rezultate i u ABA ligi i u Ligi šampiona. Takođe je klub koji je izbacio puno igrača i koji su kasnije prešli na veću stepenicu. Srećan sam što sam ovde i mislim da je to dobro za mene i zasad sam zadovoljan. Došao sam da radim i da se dokažem - rekao je Nakić, prenosi Novi list.

Priliku da debituje za ekipu Igokee u regionalnoj ligi imaće već u subotu, kada u Laktaše stiže ekipa Mornara, a za Aleksandrovčane je već nastupao na Liburnia kupu, gde su u finalu savladali Cividale (97:75), dok su se u polufinalu dosta namučili protiv ekipe Pardubica.

- Nije bila lagana utakmica protiv češke ekipe, otvorili smo dobro i mislim da smo držali neku razliku, ali onda su usledili padovi u obrani. Nedostaje nam još da se taktički uigramo, ovo su nam sada bile prve utakmice s dva plejmejkera, tako da se i dalje uigravamo, ali sve u svemu, najbitnije su pobede.

Nezaobilazna tema razgovora bio je i nedavno okončani Eurobasket, a Nakić je otkrio za koga je navijao, pred Srbije i Hrvatske.

- Imam mnogo prijatelja u svim ekipama iz regije pa sam navijao i za Sloveniju, Crnu Goru, BiH… Pratio sam sve utakmice, nažalost, rezultati nisu na kraju bili najbolji, ali naši ljudi su uvek navikli na medalje. Svaka čast svim reprezentacijama i momcima, sigurno su dali sve od sebe i odigrali najbolje što su mogli, ali to je košarka, sledeće takmičenje mislim da ćemo ostvariti bolje rezultate.

Na kraju, samo se nametnulo pitanje odabira reprezentacije, s obzirom da ispunjava uslove nastupa i za Srbiju i Hrvatsku.

- Odabir reprezentacije? O tome ćemo kad bude vreme za to - kratko je zaključio Mario Nakić.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike