Novi trend u novosadskim radnjama: Sunčane naočare za pse po ceni od samo 150 dinara

NOVI SAD – U jednoj radnji u Novom Sadu naišli smo na pomalo neuobičajen modni trend. Ovaj modni trend nije za ljude, on je za kućne ljubimce. Ima ih u svim bojama- od žute do crne, da se slažu uz dlaku i odeću vašeg ljubimca. I ne, nije šala. 

U pitanju su naočare za kućne ljubimce, koje je naš reporter našao u jednoj novosadskoj radnji, a cena je simbolična- 150 dinara. Ove “rejbanke” mogu nositi vaši psi i mačke.

Foto: Ns uživo

Strani mediji navode da naočare za pse nisu samo za stil – postoji mnogo štenaca koji imaju koristi od ovih zaštitnih naočara. Prema Američkom kinološkom klubu naočare sa UV zaštitom za oči mogu pomoći psima koji imaju konjuktivitis, glaukom i druga stanja oka. Psi sa kataraktom takođe mogu imati koristi od UV blokirajućih sočiva, jer mogu poboljšati jasnoću vida.

-Ultraljubičasto svetlo je loše za pse, ali ne na isti način kao za nas. Dok je UV svetlost najčešći uzrok katarakte kod ljudi, psi razvijaju kataraktu zbog nasleđa ili kao nuspojava dijabetesa- ističe jedan novosadski veterinar za NS Uživo, koji dodaje da se naočare za pse kupuju na proverenim mestima, te da su namenje aktivnim psima a ne da njihovi vlasnici prate modne trendove i stilizuju svoje ljubimce.

Neki od vas će pomisliti da će vaši psi ili mačke biti kul sa naočarima, a neki će se zgražavati. Ono što je sigurno je da ćete privući pažnju prolaznika, kao i komentare.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.