Vulin odgovorio američkom Stejt departmentu: Srbija nije velika zemlja, ali nije ni rezervat, mi odlučujemo sami

„Sjedinjene Američke Države sede u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija sa Ruskom Federacijom, a od Srbije očekuju da postane deo antiruske histerije“

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da je saopštenje Stejt departmenta u kojem kritikuje Srbiju zbog Plana konsultacija sa Rusijom iznenađujuće i da je korak u pogrešnom pravcu, te poručuje da Srbija nije uradila ništa što je u suprotnosti sa međunarodnim pravom.

Sjedinjene Američke Države sede u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija sa Ruskom Federacijom, a od Srbije očekuju da postane deo antiruske histerije. Kao i na primeru nepoštovanja teritorijalnog integriteta Srbije, a zahtevom da je Ukrajina nepovrediva, SAD potvrđuje da su licemerje i dupli standardi jedina konstanta politike velikih sila, a posebno onih koji su bombardovali Srbiju.

Mi smo malobrojan narod, ali smo slobodan narod i dok nas vodi Aleksandar Vučić, ostaćemo slobodni i sami ćemo odlučivati ko su nam prijatelji i sa kime i kako sarađujemo. Srbija nije velika zemlja, ali nije ni rezervat, mi odlučujemo sami, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, reagujući na saopštenje Stejt departmenta u kome se kritikuje potpisan Plan konsultacija između Srbije i Rusije i ističe da Srbija ne bi trebalo da proširuje saradnju sa Rusijom.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.