Novosti

Polestar 3 debituje 12. oktobra

Polestar 3 debituje 12. oktobra
Foto: Polestar/Printscreen | Polestar 3 debituje 12. oktobra

Polestar je objavio još jedan tizer novog modela Polestar 3 koji će imati premijeru 12. oktobra. Prvi SUV ovog brenda biće zasnovan na modelu Volvo EXS90, električnom nasljedniku modela XC90, prenosi B92.

Međutim, Polestar će u odnosu na Volvo imati potpuno redizajniranu karoseriju sa sportskijim stavom i aerodinamičnijom linijom krova, kao i pogon sa dva elektromotora i specifičnom konfiguracijom mehaničke platforme koju je napravio Polestar Engineering.

Pogonski sklop sa dva motora proizvodiće do 517 KS (380 kW) i 910 Nm obrtnog momenta. Ovi brojevi su prilično impresivni, ali SUV je manje moćan od prototipa Polestar 5, električnog grand tourer automobila.

Sistem će nuditi mogućnost pogona na sve točkove, a Polestar Engineering će posebno podesiti aktivne amortizere i vazdušno ogibljenje za oštriju dinamiku vožnje, sa automatskim podešavanjima jednom u svake dve milisekunde.

Tomas Ingenlat, izvršni direktor brenda Polestar, rekao je da model ima "trenutnu sposobnost da se transformiše iz udobnog kruzera u agilan automobil visokih performansi dok trepnete okom".

Kako je najavljeno, ciljana autonomija u vožnji sa jednim punjenjem baterije je preko 600 km, prema WLTP ciklusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije