Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:00, 29. 9. 2022.

| Društvo

Vranjanki potreban novac za lečenje u Rusiji

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Tijana Stojiljković
1348 na 3030; foto: Fondacija "Budi human"

34-godišnja Tijana Stojiljković iz Vranja boluje od multiple skleroze, a nakon što je u našoj zemlji iscrpela sve mogućnosti lečenja i boljitka nema, a porodica iscrpela i finansijske mogućnosti, apeluju na sve humane ljude da im svojim donacijama pomognu da sakupe 6,3 miliona dinara kako bi Tijana lečenje nastavila u Rusiji, gde postoji klinika koja tretmane izvodi matičnim ćelijama.

Tijani je bolest otkrivena 2013. godine, a naredne tri godine koristila je terapiju dostupnu u našoj zemlji i onda je lečenje prekinuto zbog trudnoće.

U toku trudnoće se bolest pogoršala i primala je pulsnu terapiju pet dana, nakon porođaja još dve, a posle godinu dana još 3 terapije, međutim tretmani nisu doveli do boljitka.

Saznanje da u Rusiji postoji klinika koja izvodi tretmane matičnim ćelijama sa stopom uspešnosti od 95% kod obolelih u ovoj fazi bolesti dala je Tijani nadu da će ponovo moći da stane nasvoje noge. Porodica je dosadašnje lečenje finansirala sama i iscrpela sva sredstva pa se obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu svojim donacijama kako bi Tijana što pre nastavila sa lečenjem u inostranstvu - navode iz Fondacije “Budi human”.

Novac joj je potreban za HSCT tretman, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Oni koji su u mogućnosti da pomognu, novac mogu da uplate na dinarski račun 160-6000001468186-67, devizni 160-6000001468201-22 ili pošalju SMS sadržine 1348 na 3030.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Niko

    15:18 // 3. 10. 2022.

    Realno, sramota sto u drzavi i na lokalu imamo ljude koji ne mogu da priuste sebi lecenje. A jos veca je sramota sto placamo obavezno zdravstveno osiguranje a moramo da se lecimo o svom trosku! Moramo da pomognemo ovoj mladoj zeni da proba sve sto postoji kako bi sebi priustila normalan zivot!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: