Građanske inicijative: Hitno povući odluku o razmeni zemlje u Gračanici 1Pijaca u Gračanici Foto: Jovana Diković

Građanska inicijativa Srpski opstanak i Građanska inicijativa za Zubin Potok zahtevaju hitno povlačenje odluke Skupštine opštine Gračanica o razmeni 17 hektara zemljišta u Gračanici za 18 ari u Čaglavici.

Predstavnici ove dve građanske inicijative sa severa Kosova smatraju da ova odluka SO Gračanica podseća na menjanje demografske slike u opštini Štrpce.

„Ako građani ne izvrše pritisak na Srpsku listu da se ta odluka povuče, mogu slobodno da pakuju kofere jer će njihov opstanak biti upitan“, ocenili su.

Srpski opstanak i GI Zubin Potok ističu da sličnih „malverzacija“ ima na pretek, te podsećaju da je opština Severna Mitrovica 2018. godine razmenila zemljište s Radošem Petrovićem — visokopozicioniranim članom Srpske liste za zemljište koje se nalazi u trećoj zoni.

Skupština opštine Gračanica usvojila je u sredu Odluku o razmeni opštinske nepokretne imovine prema kojoj Opština Gračanica razmenjuje, odnosno daje Redži Šoši skoro 17 hektara zemlje, a Šoši zauzvrat opštini Gračanica ustupa svoj privatni put površine oko 18 ari.

Odluka je doneta na predlog gradonačelnice Gračanice Ljiljane Šubarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari