Subotica: Gradska uprava dobitnik priznanja za transparentan i efikasan rad

PRIZNANJE-SUBOTICA
SUBOTICA – Juče je u Beogradu obeležen Međunarodni dan prava javnosti da zna 2022. godine, u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji. 

Tim povodom, na svečanosti su dodeljene nagrade organima za unapređenje prava na slobodan pristup informacijama za 2022. godinu, a u  kategoriji lokalnih organa javne vlasti Grad Subotica je, prema odluci Komisije za dodelu priznanja za unapređenje prava na slobodan pristup informacijama, dobitnik ovog priznanja.

„ Poverenik je istakao da je nagradu za nas najviše opredelilo to što imamo objavljen informator o radu koji je obuhvatio rad svih organa lokalne samouprave i što je isti sadržajan i ažuran. Takođe je pohvaljen naš rad na davanju informacija od javnog značaja kao i izgled internet sajta Grada” rekla je načelnica Gradske uprave Grada Subotice Marija Ušumović Davčik i dodala da je neizmerno ponosnа na rad svojih kolega, službenika Gradske uprave, koji su doprineli da rad Gradske uprave bude transparentan, efikasan i na usluzi građanima.

Osvrt na stanje u oblasti prava na pristup informacijama od javnog značaja u Republici Srbiji dao je pored poverenika Milana Marinovića i nj.e. Emanuele Žiofre, šef Delegacije EU u Srbiji, gđa Sara Gruen, zamenica šefa Misije OEBS u Srbiji, g. Tobias Flesenkemper, šef Misije Saveta Evrope u Beogradu i  Bruk Ajšam, direktor Misije USAID u Srbiji.

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.