Banja Luka

Žalbe odlažu izgradnju mosta u Česmi

Žalbe odlažu izgradnju mosta u Česmi
Foto: Velibor Tripić | Žalbe odlažu izgradnju mosta u Česmi

Izgradnja dugo najavljivanog mosta u naselju Česma i dalje nije na vidiku s obzirom na to da je, prema riječima nadležnih, predmet zapeo u Kancelariji za razmatranje žalbi BiH.

Naime, kako je gradonačelnik Draško Stanivuković napisao na svom Twitter nalogu, grad je već od početka godine završio sve potrebne procedure za izgradnju pomenutog mosta.

"Šta mjesecima čekaju 'Putevi' i Vlada RS i zašto ne počinje izgradnja mosta", zapitao je Stanivuković.

Ovdje pominje žalbe izvođača, ali ističe da se one mogu riješiti.

"Njihovom voljom, ako je ima, ove žalbe izvođača mogu da se riješe i gradnja može da počne", kazao je on.

Davor Kostrešević, direktor Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske", kazao je za "Nezavisne" da njihova volja ne može da utiče na rad samostalne i nezavisne institucije kao što je Kancelarija za razmatranje žalbi BiH, gdje se trenutno predmet nalazi.

Kako dalje objašnjava, u toku tendera za izbor izvođača radova došlo je do ulaganja žalbi samih ponuđača, nakon čega se predmet uputio za to nadležnoj i ranije pomenutoj Kancelariji za razmatranje žalbi BiH.

"Došlo je do ulaganje žalbe, na šta ponuđači imaju puno pravo. Sada je predmet u potpuno od nas nezavisnoj insitutuciji", kazao je Kostrešević.

Naglašava da oni ni u kom slučaju ne mogu uticati na instituciju ili pravno lice koje na osnovu zakonske regulative obavlja svoj rad samostalno i nepristrasno.

"Ako bilo ko kaže da je ovo stvar naše volje, da utičemo na rad Kancelariji za razmtranje žalbi BiH, to više govori o načinu rada onog ko te izjave daje", poručio je Kostrešević.

Podsjećamo da je predmet u Kancelariji za razmatranje žalbi već gotovo mjesec dana.

Kako je naveo Rade Radonjić, predsjednik Savjeta MZ Česma, mještanima i dalje nije jasno zašto ovi radovi ne počinju.

"Mi smo bili zadovoljni i s visećim mostom koji smo imali, a preko koga su prelazili i automobili i pješaci", kazao je Radonjić.

Međutim, u poplavama 2014. godine most je voda porušila i od tada, kako kaže, samo slušaju obećanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije