Najnovije vesti
Slobodno vreme
Sandri su se na letovanju u Hurgadi razboleli sin i suprug, kod lekara ih sačekao račun od 1.300 evra: "Kao zločince su nas držali u bolnici"

Sandri su se na letovanju u Hurgadi razboleli sin i suprug, kod lekara ih sačekao račun od 1.300 evra: "Kao zločince su nas držali u bolnici"

Nepredviđene situacije koje mogu da nam se dogode u stranoj zemlji, često dovedu do nervoze, velikog stresa i straha, jer nemamo kome da se obratimo niti poznajemo jezik i zakon dovoljno dobro da bi se iz njih što bezbolnije izvukli. U sličnoj situaciji je nedavno bila i turistkinja iz Srbije, Sandra, koja je tokom letovanja u Hurgadi prošla kroz pravu noćnu moru, kada su joj se muž i sin razboleli.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
bolnica novac RAS Shutterstock Foto: Shutterstock, Oliver Bunić / RAS Srbija
bolnica novac RAS Shutterstock

"Želim samo da nagovestim da ako bilo ko ima bilo kakvih zdravstvenih problema neka poseti apoteku radije nego njihovu lopovsku bolnicu", počela je Sandra svoju ispovest na Fejsbuk stranici Egipat - info.

Pročitajte još

Navodi da je pakao počeo kad je njen suprug dobio upalu uha, a odmah zatim i sin stomačni virus.

"Sišli smo u kliniku u sklopu hotela gde sedi gospodin koji se nije udostojio ni da nas pogleda već nas je samo preusmerio na bolnicu. Stavili su nas u taksi i odvezli u bolnicu 12 kilometara od hotela", objašnjava Sandra.

Dodaje da su i sinu i suprugu medicinari dali dve infuzije, a kad su ih zamolili za bilo kakav obrok zbog starije ćerke, koju su morali da povedu jer nisu imali gde da je ostave, dobili su samo suvu kiflu i čašu vode.

"Ni toalet papir u kupatilu nismo imali. Ujutru su počeli da nas zadržavaju da moraju da prime još nekoliko infuzija, ali mi smo insistirali da idemo u hotel", nastavila je turistkinja iz Srbije.

Foto: Facebook / screenshot

Sandra kaže da je vrhunac neprijatnosti usledio kad su im bolničari ispostavili račun i nisu im dozvoljavali da napuste bolnicu dok ne bude regulisan.

"Ispostavili su nam račun od 1.300 evra za četiri infuzije. Zatim su nas kao zločince držali u bolnici i nisu hteli da nas puste dok ne kontaktiramo osiguranje, a oni potvrde da će sumu isplatiti. Zamolim ih da me sa već dovoljno bolesnim detetom puste u hotel, nemam gde da pobegnem, jezik ne znam, Hurgadu isto tako ne poznajem, a dolazi do toga da su policiju hteli da zovu. Na kraju se nekako izubeđujemo. Vrate nas u hotel pod uslovom da muž dođe na pregovore ponovo uveče u 20 sati", ogorčena je Sandra.

Dodaje da je na kraju osiguranje pristalo da plati.

"Potvrdili su da pet evra košta infuzija u apoteci za koju su uzeli 1.300", navodi Sandra i apeluje na sve da ukoliko ne žele da prođu skroz sličan pakao zaobiđu bolnicu u širokom luku, prenosi "Kurir".