AutoMAGAZIN

Najnovije vesti iz auto industrije

Hankook i Formula E slave početak partnerstva

Hankook i Formula E slave početak partnerstva

Od sledeće sezone, Hankook će biti novi i ekskluzivni tehnički partner i dobavljač pneumatika za ABB FIA Formula E Svetsko prvenstvo...

Na događaju u Swarovski Crystal Worlds u Austriji, Hankook je gostima i predstavnicima Formule E, kao i međunarodnim medijima, zvanično predstavio novorazvijene Hankook iON trkačke pneumatike.


Novi pneumatik je razvijen u bliskoj saradnji sa trkačkom serijom i posebno je usmerena na zadovoljavanje potreba održivosti Formule E i budućnosti e-mobilnosti, naravno, bez ugrožavanja performansi u motosportu. Skoro 30 odsto novog pneumatika, koji je posebno skrojen za treću generaciju trkačkih automobila Formule E, napravljeno je od održivih materijala. Timovi Formule E trenutno imaju pristup varijanti pneumatika koja se može koristiti u suvim i mokrim uslovima, kako bi se dodatno uštedeli resursi. Štaviše, duga izdržljivost pneumatika je još jedan pionirski korak. Nakon trkačkih vikenda, Hankook u potpunosti reciklira svaki set pneumatika kako bi se osiguralo da šampionat bude što održiviji.

Hankook i Formula E slave početak partnerstva

Ljubitelji motosporta koji će prvi put videti Hankook pneumatike u trkačkim uslovima biće na E-Pri-u u Meksiko Sitiju 14. januara 2023, gde se očekuje da će 40.000 gledalaca ispuniti tribine za ono što će biti prva trka u novoj eri Gen3.


Soo-il Lee, predsednik Hankook Tire & Technology: „Pre dobre tri godine, mi u kompaniji Hankook, smo odlučili da od sezone 2023. postanemo zvanični tehnički partner i dobavljač pneumatika za, verovatno, najprogresivnije, najmodernije i najodrživije trkačke serije na svetu. Filozofija brenda Hankook i naša strateška orijentacija ka sve održivijoj budućnosti takođe odražavaju duh i DNK Formule E. Zajedno ćemo napredovati i značajno uticati na razvoj modernog motosporta u narednim godinama.”


Generalni direktor Formule E Jamie Reigle: „Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu kompaniji Hankook na ABB FIA Svetsko prvenstvo Formule E. Ponosni smo na partnerstvo sa globalnim igračem, koji je priznat kao vrhunski proizvođač pneumatika, koji živi i diše moto sport kao osnovni aspekt svoje korporativne filozofije. Ogromno iskustvo kompanije Hankook u radu sa trkačkim timovima na stazama širom sveta, njegova pionirska inovacija i posvećenost održivosti čine ga savršenim spojem za šampionat i naš novi automobil Gen3.”


PR

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

SEAT S.A. beleži visok operativni profit

Danas je SEAT S.A. predstavio svoje rezultate za 2023. godinu uz strategiju za naredne godine. Prošle godine, operativni profit je dostigao rekordnih 625 miliona evra, povećavajući se za 592 miliona evra (2022: 33 miliona evra)...

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Svečano otvoreni DDOR BG Car Show 08 i 16. Motopassion

Sajam automobila DDOR BG Car Show 08 i 16. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme „Motopassion“ svečano su otvoreni 20. marta, na kraju „novinarskog dana“ namenjenog medijskim profesionalcima, dan pre nego što u sajamske hale uđu prvi posetioci...

123456. . .2609
Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje
Vladan Petrović
Testira za vas

Galerije

Najnovije vesti iz auto industrije po sekcijama

Testovi

Kamioni

WRC

Formula 1