Bivši vlasnik svetskih fudbalskih klubova: Voša odiše tradicijom i bogatom istorijom "stare dame"

Bivši vlasnik nekoliko svetskih fudbalskih klubova Milan Mandarić danas je posetio fudbalski klub Vojvodina.
Bivši vlasnik svetskih fudbalskih klubova: Voša odiše tradicijom i bogatom istorijom "stare dame"
Foto: FK Vojvodina
Kao neko ko je odrastao i svoju mladost proveo u Novom Sadu, Mandarić nikada nije skrivao simpatije prema "staroj dami", čije utakmice je redovno posećivao kao mladić, a istovremeno bio i veliki prijatelj sa tadašnjim velikim igračima Vojvodine, poput Vujadina Boškova, Todora Veselinovića, Ilije Pantelića, Ivice Brzića i drugih.
On je u FC "Vujadin Boškov" došao u društvu svog sestrića Ranka Lončara i generalnog sekretara Fudbalskog saveza Vojvodine Miodraga Cvijića, a tamo su ih dočekali direktor FK Vojvodina Aleksandar Vojnović, šef stručnog štaba Milan Rastavac, direktor omladinske škole "Ilija Pantelić" Duško Grujić, direktor marketinga Miloš Subotin i upravnik FC "Vujadin Boškov" Mladen Kukić.
Obilazeći klub, Milan Mandarić je sa zadovoljstvom konstatovao da Vojvodina ima savremen i dobro opremljen trening centar, ali i naglasio da, za razliku od mnogih drugih modernih trening centara, FC "Vujadin Boškov" istovremeno odiše tradicijom i bogatom istorijom "stare dame".
 
"Ako se osvrnemo ka godinama unazad, vidimo da je Vojvodina ovde napravila fantastične igrače, svetske zvezde koje su volele svoj klub. Vojvodina ima bogatstvo koje se ne može izmeriti novcem i to je nešto na šta svi u ovom klubu, ali i svi koji vole ovaj klub treba da budu i te kako ponosni. Nažalost, mnogi od onih koji su stvarali istoriju Vojvodine, poput Toze Veselinovića ili Ivice Brzića, više nema, a ja i danas mislim da mi je to vreme provedeno u Novom Sadu i druženje sa njima bilo verovatno najlepši period u životu", rekao je Mandarić.
 
Mandarić je svojevremeno bio vlasnik mnogih fudbalskih klubova, poput belgijskog Šarlroa, francuske Nice, gde je u to vreme trener bio još jedan legendarni fudbaler Vojvodine Silvester Takač, zatim engleskih Portsmuta, Lester sitija i Šefild venzdeja, a 1996. godine je bio i jedan od osnivača američke MLS lige. Poslednji klub koji je vodio je bila ljubljanska Olimpija, koju je potom prodao investitorima iz Nemačke.
 
"U fudbal sam ušao kada sam se već bio ostvario u poslovnom svetu i mogu reći da nema neke velike razlike između rukovođenja klubom i nekom firmom. Tačnije, jedina, ali bitna razlika je u tome što fudbalski klub sa sobom nosi i neku emociju, jer postoje ljudi, navijači koji su mu vrlo privrženi i odani, te samim tim sve ono kroz šta klub prolazi vrlo emotivno doživljavaju. To je nešto što svako ko vodi neki fudbalski klub uvek mora imati u vidu. Vojvodinu sam uvek smatrao svojim klubom, a najbliži tome da preuzmem njeno rukovođenje bio sam 2002. godine. Međutim, zbog drugih poslova i obaveza koje sam imao u to vreme, prvenstveno u Engleskoj, to na kraju ipak nije bilo izvodljivo", istakao je Mandarić.
 
On je šefu stručnog štaba Milanu Rastavcu i Vojvodini poželeo mnogo uspeha u nastavku sezone, na čemu su se predstavnici Vojvodine zahvalili i odužili prigodnim poklonima, među kojima je bio i dres sa potpisima svih prvotimaca "stare dame".
  • Huncut

    28.09.2022 20:02
    Vojvodina-Vosa
    Mandara, molim te ko Boga, kupi i preuzmi klub da pocnemo normalno da igramo i navijamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.