Istina: Vertikalnim ozelenjavanjem do humanije Nove Detelinare

Politička stranka Istina je osnovala mesni podogranak na Novoj Detelinari, sa Slađanom Ivezić kao predsednicom.
Istina: Vertikalnim ozelenjavanjem do humanije Nove Detelinare
Foto: 021.rs
Na otvaranju su izneli neke od ideja za Novu Detelinaru. Naveli su da su već dvadeset godina zbog pohlepe investitora za što većim profitom i nekadašnjim lošim propisima, buka, prašina i vrelina betona svakodnevnica stanovnika ovog kraja.
Kao jedan od predloga ponuđeno je oživljavanje sada sterilnog i dehumanizovanog pešačkog pasaža, koji se može oživeti vertikalnim ozelenjavanjem i postavljanjem mobilijara, parternim zelenilom i vodenom površinom u vidu fontane, čime bi kao javni prostor dobio karakter prolaznog trga, tj. Forum Transitoriuma.
Takođe, dodato je i da su potrebne podzemne garaže, a u slučaju da dođe do zoniranja Nove Detelinare, da je bitno da se bude u što boljem kontaktu sa mesnom zajednicom da se ne ponovi situacija kao u nekim drugim delovima grada gde mesna zajednica nije blagovremeno podnela zahtev za stanarske markice za korišćenje usluga parkiranja.
 
Istina insistira da gradska administracija treba da bude što efikasnija, a ako se negde pokaže da je to potrebno, tamo je potrebno uvesti dodatni red na svim nivoima.
  • Dušan

    29.09.2022 14:47
    Odlična preporuka, ali?
    Jasno je da vladajući neće podržati ovu inicijativu, ali mišljenja sam da vredi pokušati. Ko da ste, imate moju podršku.
  • BMicic

    29.09.2022 13:03
    Laloš*

    Hedera Helix, ceo predložen projekat za transformaciju trga urađen je u konsultaciji sa pejzažnom arhitekticom, profesoricom na fakultetu, koja je završila i doktorirala u inostranstvu. Tako da se ništa ne radi neozbiljno, niti neutemeljeno u struci.
  • Laloš

    29.09.2022 11:00
    U ovim kanjonima od ulica vertikalno ozelenjavanje može da se izvede samo mahovinom. Koja biljka još uspeva bez sunčeve svetlosti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti