BiH

Dodik za "Nezavisne": Ko pita Džaferovića hoće li BiH priznati referendume u Ukrajini

Dodik za "Nezavisne": Ko pita Džaferovića hoće li BiH priznati referendume u Ukrajini
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Dodik za "Nezavisne": Ko pita Džaferovića hoće li BiH priznati referendume u Ukrajini

BANJALUKA - BiH niko i ne pita hoće li priznati ili neće priznati referendume u Ukrajini, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Komentarišući izjavu Šefika Džaferovića, predsjedavajući Predsjedništva BiH, da BiH neće priznati referendume u Ukrajini, Dodik kaže za "Nezavisne novine" da se za to pita Predsjedništvo. 

"Može on da govori šta hoće. Mi mislimo da BiH neće imati odluku o tome. BiH niko i ne pita hoće li priznati ili neće priznati. Ja mislim da svi imaju pravo na tu vrstu referenduma. Mislim da je Zapad posijao tu vrstu neizvjesnosti, ako je prihvatio da na bazi odluke skupštine ili jedne grupe ljudi u Kosovu prizna nezavisnost, zašto onda ne bi moglo na bazi referenduma", rekao je Dodik i dodao da priznao to Džaferović ili ne, ko pita Džaferovića. 

"Formalno - pravno, Predsjedništvo neće biti u prilici da odbije te referendume, bar u dijelu onoga ako to bude u mjesec i nešto dana, dok ne dođe novo Predsjedništvo, a ne vjerujem ni novo. Ja ću uložiti svaku vrstu veta, jer smatram da BiH nema s tim ništa. On se boji ovog našeg referenduma, koji mu visi za glavom", rekao je Dodik za "Nezavisne novine".

Podsjećamo, od 23. do 27. septembra u Donjeckoj Narodnoj Republici i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj oblasti i u Zaporoškoj oblasti, održani su referendumi o pripajanju Rusiji.

Ogromna većina birača u ovim oblastima podržala je priključenje Rusiji, a među posmatračima na ovim referendumima bili su i posmatrači iz Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije