Životna forma Aleksandra Mitrovića, nadmašio Mesija i Ronalda

Reprezentativac Srbije i napadač engleskog Fulama Aleksandar Mitrović ove sezone beleži odlične igre u dresu reprezentacije, ali i u klubu.

Kada je reč o golovima u reprezentaciji Mitrović se trenutno nadmeće sa sobom, kako bi oborio sopstveni prethodno postavljeni rekord.

Naime, postigao je 50 golova na 76 utakmica, čime je, prema konstatacijama brojnih inostranih medija nadmašio Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, a odveć je najbolji strelac srpskog reprezentativnog fudbala. 

U najskorijem ciklusu odigranih utakmica u Ligi nacija, Mitrović je postigao het-trik u Beogradu protiv reprezentacije Švedske, da bi u Oslu u utakmici sa Norveškom postigao drugi gol na meču kojim je postavio konačan rezultat.

Popularni "Mitrogol", kako ga navijači Fulama nazivaju, do sada je u dresu "Kolibara" postigao 100 golova na 151 meču, što u Čempionšipu, što u Premijer ligi i drugim takmičenjima.

Uprkos kritikama da su napadači poput Mitrovića prošlost u svetu fudbala, rođeni Smederevac demantuje iste svojim igrama i golovima koje neretko kao pravi sportista pripusuje ekipi, odnosno timu za koji nastupa u datoj utakmici.

Brojevi i statistički podaci najbolje pokazuju da je srpski napadač konstantan što se tiče postizanja golova, ali i kreiranja napada. 

Mitrovićevi rekordi u proteklih godinu dana

Na osam mečeva u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru postigao je isto toliko golova.

U Ligi nacija je na pet utakmica postigao šest pogodaka i sa napadačem Norveške i Mančester sitija Erlingom Holandom deli prvo mesto po broju postignutih golova u B Ligi nacija.

Mnogi golovi robusnog napadača će se prepričavati, ali kada je reč o potezima, tj. driblinzima zasigurno će ljubiteljima fudbala ne samo u Srbiji ostati upamćen potez u prvom kolu Premijer lige u sezoni 2022/2023. kada je Mitrović krenuo u prodor u i šesnaestercu načinjen penal nad njim koji je skrivio korpulentni defanzivac Liverpula Virdžil van Dajk.

To zaista predstavlja kuriozitet, jer se Holanđaninu ne događa često da bude predriblan, a još manje da načini jedanaesterac.

Na sedam odigranih mečeva ove sezone u Premijer ligi Srbin je postigao šest golova i trenutno se nalazi na drugom mestu liste strelaca sa Harijem Kejnom, ispred kojih je jedino Erling Holand.

Fudbalska sezona 2022/2023. se polako zahuktava, ako je suditi po onoj čuvenoj „po jutru se dan poznaje", čini se da nema razloga za brigu kada je reč o partijama Aleksandra Mitrovića u Fulamu, ali i nama malo važnije, reprezentaciji.

Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru 2022. godine počinje 20. novembra, Srbija se nalazi u grupi G, a protivnici će biti reprezentacije Brazila, Kameruna i Švajcarske.  

Mitrović u reprezentaciji Srbije ima dobrog partnera u napadu - Dušana Vlahovića sa kojim, videli smo, dobro funkcioniše na terenu, ali i van fudbalskih igrališta. 

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво