Jesti slatkiše i biti šlank – Nutricionisti otkrivaju trikove za bezbrižno uživanje u desertu

Ljubitelji slatkiša često brinu da njihova strast prema slatkim zalogajima može dovesti do pojave viška kilograma. Međutim, nutricionisti ističu da postoje trikovi kako ostati šlank iako uživate u omiljenim poslasticama.

Izaberite svoj slatkiš

Nemojte da jedete baš svaki desert. Izaberite šta želite da pojedete, i sačuvajte svoj apetit samo za one poslastice kojima nikako ne možete da odolite. Ukratko, pratite „uzmi ili ostavi“ pravilo. Izaberite male porcije i izaberite samo one slatkše koji su „obavezni“, piše portal Lekar info.

Slatke alternative

Određeni izvrsni deserti imaju odlične alternative sa manje masti i koje manje goje, a podjednako su ukusne! Na primer, kolačići sa vanilom su odlični, a za nijansu su laganiji od čokoladnih, dok je smrznuti jogurt bolja opcija nego sladoled.

Trenirajte

Ako vežbate redovno, slobodno možete da uzmete i koju kaloriju više. Bićete iznenađeni kako i kratak trening od 30 minuta može da učini čuda za vaše telo.

Podelite porciju

Jednostavna tajna za fit izgled? Podelite svoju porciju. Izaberite desert – može biti šta god poželite – ali pojedite samo pola! Možete dati drugu polovinu som prijatelju ili je možda sačuvati za kasnije, ali i ostaviti za neki drugi dan.

Jutra su važna

Kada se jedu slatkiši prepodne, to je mnogo bolje nego da se jedu uveče. Ono što jedete ujutru brže se svari i manja je verovatnoća da će gojiti, nego nešto što ste pojeli kasno uveče, pa šta god to bilo.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.