Federer: Sve sam izgubio, a srećan sam

Legendarni Rodžer Federer je u velikom stilu okončao igračku karijeru i povukao se sa terena ali u medijima i na društvenim mrežama ne jenjavaju komentari što je sudbina htela da to učini uz čak dva poraza na Lejver kupu. Na kraju je i on sam to počeo komentarisati ističući da je uprkos svemu vrlo srećan i zadovoljan.

Gotovo u šali Federer je konstatovao da nije izgubio samo poslednja dva meča i znatno proširio spisak gubitaka.

"Kompletirao sam sve. Izgubio sam svoj poslednji meč u sinlgu, u dublu, izgubio sam i glas dok sam vikao i podržavao moj tim. Izgubila je i moja ekipa, izgubio sam i posao, ali sam uprkos svemu srećan.", izjavio je Rodžer Federer nakon Lejver kupa na kome je završio fantastičnu igračku karijeru.

Švajcarski teniser, osvajač 20 gren slem titula, odigrao je poslednji meč u dublu sa Rafaelom Nadalom, poražen je od Amerikanaca Frensisa Tijafoa i Džeka Soka, da bi potom Tim sveta prvi put u ukupnom rezultatu bio bolji od Tima Evrope.

"Dobro sam, veoma dobro. Za mene je sve završeno na sjajan način, a nikada nisam mislio da će se ovo dogoditi", izjavio je Federer za Njujork Tajms.

Legendarni Švajcarac Rođer Federer se iz takmičarskog dela teniske karijere povukao posle 1527 mečeva, 1251 pobede, 310 nedelja na vrhu ATP liste, 103 trofeja, 31 grend slem finala, 28 Masters titula, 20 grend slem titula, pet godina koje je završio kao broj jedan i još mnogo toga drugog što će ostati zapamćeno u svetu tenisa i sporta.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво