Lifestyle

Šta treba da znamo o perimenopauzi?

Perimenopauza (predmenopauza) je period tranzicije kada se ženski organizam priprema za menopauzu i nakon izvesnogvremena, postepeno dođe i do potpunog izostanka ciklusa

Šta treba da znamo o perimenopauzi?

U perimenopauzalnom periodu postoje fluktuacije u nivou ženskih hormona, zbog čega se simptomi mogu menjati bukvalno od nedelje do nedelje. Tokom ovog perioda nivo estrogena u telu počinje da varira I to neravnomerno.

Najočitiji i najčešći simptom perimenopauze su neredovne menstruacije. Mogu trajati kraće ili biti obilnije, mogu trajati duže, a ponekad mogu i sasvim izostati što ponekad zna da zavara žene da pomisle da su već ušle u menopauzu.

Naleti vrućine, valunzi se najčešće povezuju sa menopauzom, ali postoji verovatnoća da se sa njima upoznate i pre izostanka menstruacije. Odlikuju se iznendanim osećajem toplote, crvenilom u licu i jakim lupanjem srca. Ovo traje 1-5 minuta i javlja se nekoliko puta u toku dana. Vrlo često dešava se noću i remeti kvalitet sna.

Variranje raspoloženja - hormoni mnogo utiču na naše raspoloženje, nagle promene raspoloženja koje vam inače nisu svojstvene karakterišu ulazak u perimenopauzu. Ukoliko promenama nivoa hormona dodamo i poremećen kvalitet sna, možemo razumeti zašto dolazi do lošeg raspoloženja.

Promena životnog stila treba da ide u korak sa promenom životnog ciklusa. Najbolje što možete uraditi za sebe jeste da prepoznate simptome na vreme, promenite režim ishrane, uvedete redovnu fizičku aktivnost…Pomoć u borbi sa neprijatnim simptomima možete potražiti i u prirodnim proizvodima. Oestrofact E, prirodni proizvod kompanije Pharmanova predstavlja jedinstven izvor fitoestrogena koji pozitivno deluju na neprijatne simptome: valunge, pojačano znojenje, nervozu, nesanicu i glavobolju.

 

Promo

 

Suvoća vagine je čest simptom kod žena kada prolaze kroz menopauzu, a možda i mnogo godina kasnije. Nakon menopauze vrlo je česta i pogađa više od polovine žena u postmenopauzi u dobi od 51 do 60 godina. Međutim, suvoća vagine može se desiti u bilo kojoj dobi iz više razloga.

Čest problem žena i tokom reproduktivnog perioda, nakon intervencija, stresa… a pogotovo u period menopauze je suvoća vagine

Važno je znati simptome onoga što jednostavno može biti suvoća kako biste mogli potražiti odgovarajuća rešenja. Vaginalni svrab može biti pokazatelj. Osećaj peckanja ili žarenja vagine ključni je signal da imate suvoću vagine. Bolni odnosi su još jedan pokazatelj.

Ne morate se tako osećati...

Oestrofact HL-vagitorije sa hijaluronskom i mlečnom kiselinom mogu biti rešenje!

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo! O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na medicinsko sredstvo posavetujte sa lekarom ili farmaceutom.

Komentari (0)

Loading