Smotra jedinica policije namenjena predškolcima

BEOGRAD – Na teritoriji beogradske opštine Stari grad danas će na donjem Kalemegdanu biti organizovana smotra organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, koja predstavlja preventivnu aktivnost namenjenu predškolcima.
Beograd, 28. septembra 2022 – Nastup Agencije za bezbednost saobracaja u okviru dogadjaja „Policajac u zajednici“, koju organizuje Policijska stanica Stari grad. Deca na druzenju sa pripadnicima policije. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

“U cilju uspostavljanja boljeg odnosa sa građanima, posebno sa decom, Policijska stanica Stari grad u saradnji sa GO Stari grad je u prethodnom periodu preduzela niz aktivnosti kako bi unapredila komunikaciju i podigla nivo bezbednosti i sigurnosti na teritoriji ove centralne gradske opštine. Uspostavljena je saradnja sa svim predškolskim ustanovama, kako državnim, tako i privatnim”, rekla je za Tanjug Tamara Ćopić, mlađi oficir policije – koordinator za rad policije u zajednici PS Stari grad.

Ona je navela da su policajci tokom prethodnog perioda obilazili vrtiće i osnovne škole, gde su deca imala priliku da dožive policiju na drugačiji način, kao nekoga ko je tu da ih zaštiti i da im pomogne.

“Danas na smotri, koji je namenjena za 450 dece predskolskog uzrasta sa teritorije naše opštine, predstavljaju se sve jedinice MUP-a sa, idejom da se deca upoznaju sa svim jedinicama, kako u budućnosti ne bi osećala strah i uzdržanost da se obrate policijacu na terenu, bez obzira u kojoj jedinici radi”, rekla je Ćopić.

Ona je navela da je važno konstantno ulaganje u dostupnost policijskog servisa, koji predstavlja srž bezbednosti na terenu.

„Rukovodstvo naše opštine se trudi da našim kolegama iz PS Stari grad obezbedimo sve potrebne uslove za nesmetan rad na terenu i pružamo konstantu podršku u svim akcijama koje sprovode”, rekao je za Tanjug Radoslav Marjanović, predsednik GO “Stari grad.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.