');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

"MILICA SE NAŠALILA, A ON PROGUNĐAO" Krvava slava u Varvarinu: Ženu ubio PRED GOSTIMA, hteo da ubije i ćerku i unuke, a od njegovih monstruoznih reči sledila se i policija

U Srbiji su ove godine čak 23 žene stradale od ruku svojih partnera (ili bivših partnera), a posebno tragična je prošla nedelja jer su dan za danom stradale dve žene - prvo je u Zemunu pronađeno telo žene sa povredama glave, koje joj je drvenom palicom naneo suprug, a onda se u utorak u Subotici dogodilo ubistvo u kom je muž presudio supruzi nožem.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: privatni album / Ringier
.

Nažalost, takvih slučajeva je bilo i ranije, a jedan od najsvirepijih dogodio se u Varvarinu na Đurđic pre sedam godina.

Bio je 16. novembar 2015. godine. Posle slavskog ručka, Nebojša Pavlović zvani Buca (tada 61) nasmrt je izbo svoju suprugu Milicu (60). Ubistvo se dogodilo oko 15.30 sati i to naočigled desetak gostiju, između ostalih u prisustvu Miličinog brata i snaje.

- Ručak je bio pri kraju, Milica se našalila s jednim gostom i krenula da opere sudove. Nebojša je, očito pijan, progunđao i iznenada skočio i pošao za njom. Sledećeg trenutka čuli smo vrisak iz kuhinje i potrčali. Milica se krvavim rukama držala za vrat i zapomagala, a Nebojša je u rukama još imao nož i teturao se pored ulaza - rekao je tada jedan od gostiju.

.
Foto: Ringier
.

Milici nije bilo spasa. Nesrećna žena preminula je na putu do bolnice, a kako su tada rekli iz varvarinskog Doma zdravlja za Kurir, njoj je bila presečena karotida i na putu je iskrvarila. Po nalogu sudije, njeno telo je prebačeno u kruševačku bolnicu na obdukciju.

Ono što je posebno šokiralo sve je tvrdnja njihove ćerke Olivere. Ona je tvrdila da je njen otac sve isplanirao.

- Otac je to s namerom uradio, prethodno je spakovao stvari za zatvor. Otkad ne govorimo, nikada nije dolazio na slavu, međutim, danas je ušao i pozdravio se sa svim gostima najnormalnije, a potom je ubo majku. Mnogo je pio i maltretirao majku, pa ga je tužila pre dve godine. Pretio je pred sudijom da će zaklati i mene i moju decu. Suđenje je počelo još pre dve godine - ispričala je tada ćerka Olivera.

Pročitajte još

Komšije su tvrdile da je alkohol razlog koji je doslovno uništio porodicu Pavlović. Kako su pričali, Nebojša je često pio i maltretirao suprugu.

- Zbog čestih razmirica intervenisala je policija, a navodno je Nebojša već kažnjavan zbog nasilja u porodici. Zbog loših porodičnih odnosa, čiji je uzrok uglavnom bilo njegovo ponašanje, ćerka i sin napustili su porodični dom. Ćerka se udala i odselila, a sin otišao u Austriju, gde se zaposlio, pa je Milica živela pod terorom pijanog supruga - govorile su komšije.

Takođe su otkrili da je sin majci sagradio kuću u istom dvorištu i da se Milica preselila. Ružica Matić, supruga Miličinog brata tvrdila je da Nebojša došao na slavu oko 15.30, kao i da je bio vidno neraspoložen.

Pročitajte još

- Pozdravio se sa dvoje-troje gostiju, a ostale je prezrivo pogledao. Onda je otišao u kuhinju, gde je bila Milica. Videla sam kako zavlači desnu ruku iza leđa i vadi veliki mesarski nož. Prišao joj je s leđa i ubo je u vrat! Vrisnula sam i potrčala da ga uhvatim za ruke, a on je tada nasrnuo i na mene - ispričala je Ružica za Kurir.

- Mislio sam da je Milicu ubo u rame. Videvši da kreće na moju suprugu, skočio sam i uhvatio ga za ruke, u kojima je držao krvavi nož. Izgurao sam ga iz sobe na verandu, a potom ga oborio u dvorištu. Rekao mi je: 'Pusti me ili ću da vadim i drugi nož da ti režem grkljan!' Uspeo sam da ga čvrsto držim dok nije stigla policija. Da sam u tim trenucima znao da mi je ubio sestru, tu bih mu presudio - ispričao je Miloš Matić, brat žrtve.

Dok je trajao njihov sukob, Milica je živela poslednje sekunde. Poslednje što je izgovorila bilo je "Vodite ga odavde, ubode me", a onda... Krv joj je šikljala iz vrata i usta, gušila se.

Da je njihova ćerka bila u pravu, potvrdila je sama scena hapšenja. Pavlović je od policije zatražio da ga odvedu do kuće da "pokupi stvari" koje je spremio za "duži boravak".

Nakon što je uhapšen, Nebojša Pavlović je uspeo da zgrozi čak i policiju.

- Nadam se da sam majstorski i profesionalno preklao suprugu. Ali to je samo pola posla koji sam planirao. Zaklao bih i ćerku, njenu decu i sina da me nisu sprečili - rekao je on.

.
Foto: Ringier
.

Dok su mu vadili krv u varvarinskom Domu zdravlja, pitao je da li je Milica živa.

- Ja ću u zatvor, ali šteta što nisam završio sav posao - rekao je monstrum.

Istraga je pokazala da je Pavlović u trenutku zločina imao više od dva promila alkohola u krvi. On je priznao da je počinio ovaj zločin, a kao motiv naveo višegodišnje bračne nesuglasice.

Monstrum je u decembru 2015. godine pronađen mrtav u Okružnom zatvoru u Kruševcu.

Olivera kaže da su tek nakon njegove smrti saznali da je bio teško bolestan, te su pretpostavljali da je to mogao biti uzrok što je potegao nož na njihovu majku.

Milica, njena ćerka Olivera i unuka Snežana su 27. januara 2013. godine prijavile nasilje u porodici, jer ih je Nebojša tukao a unuka napao nožem, ali je suđenje za taj slučaj odlagano skoro dve i po godine.

Pročitajte još

Milica je u jednoj svesci napisala svoju životnu ispovest. Ona je opisivala nasilje koje je godinama trpela od muža. Na prvoj strani sveske stoji rečenica.

"Savet svim ženama sveta koje trpe nasilje, jer to pričam iz iskustva svog života."

Nadala se da će moći da pomogne drugim ženama koje godinama trpe nasilje od muževa.

"Ovo je knjiga ispovesti i pokajanja jedne napaćene žene", napisala je ona.

Deo Miličine ispovesti čitao je njen unuk i to na sahrani.

"Dobijala sam batine i nikada nisam smela da pitam zašto. Sada imam 60 godina i sama se pitam kako sam još živa. Dok me tuče, ne smem da pitam ni zašto me tuče. Njegova majka me je molila da odem jer ako ona mora da trpi to nasilje da ne trpim i ja - čitao je mališan drhtavim glasom. Kad je pročitao poslednju rečenicu: "Nema bolje sutra kod takvih ljudi", mališan je zaplakao.

Ova porodica od tada ne slavi slavu tj. ne pozivaju goste u kuću na dan krsne slave, već je samo obeleže uz pravoslavne običaje, a drugi deo dana posvećuju odlasku na Miličin grob.