Panel diskusijom obeležen Svetski dan turizma

Lokalne vesti - Sreda 28.09.2022 - 09:47

Povodom 27. septembra, Svetskog dana turizma, gradska većnica Izabela Savić i savetnica za poslove iz oblasti turizma Ana Kostić, učestvovale su u panel diskusiji na temu ,,Preispitivanje turizma- da ponovo razmislimo na koji način se bavimo turizmom'', u organizaciji Turističke organizacije grada Vranja.

Foto:vranje.org.rs Foto:vranje.org.rs
Bila je ovo prilika da se prezentuju projekti koje je pokrenula lokalna samouprava u cilju unapređenja kulturno – turističke ponude grada. Po rečima većnice Savić neki od njih su već realizovani, poput rekonstrukcije Muzej kuće Bore Stankovića, zgrade Narodnog muzeja, sa novom stalnom postavkom i sanacije krova zgrade Haremluka, dok će mnogi od njih tek biti završeni. 
 
To su pre svega rekonstrukcija Baba Zlatine ulice, izrada idejnog rešenja starogradskog kompleksa Borin grad u naselju Tulbe i mnogi drugi. 
 
Takođe, na panel diskusiji predstavljeni su statistički podaci o broju turista koji su u prvih 8 meseci ove godine posetili naš grad, sa zaključkom da je taj broj u odnosu na prošlu godinu veći za 40 procenata. ,,Lokalna samouprava uključila se i u realizaciju projekta ,,Digitalizacija turističke ponude Srbije'', kapitalnog projekta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija'', istakla je Izabela Savić.
 
 Na panel diskusiji Ana Kostić, savetnica za poslove turizma pri Odeljenju za privredu i razvoj, govorila je o ulozi lokalne samouprave u razvoju turizma na osnovu poverenih poslova od strane resornog ministarstva. ,,Akcenat je stavljen na upotrebu centralnog informacionog sistema E – turista, kao i postupak katregorizacije ugostiteljskih objekata za smeštaj na teritoriji grada Vranja i gradske opštine Vranjska Banja '', rekla je Ana Kostić.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: