');
Najnovije vesti
Blic Slobodno vreme

bella BiObased: U skladu sa tvojom prirodom

Živeti u skladu sa prirodom je vec duže vreme u trendu i - dobro je da je tako! Na svakom ćošku možemo da vidimo eko-poruke i pozive na akciju – sačuvajmo reke, ne bacajte plastične kese, očistimo mora… Čak i oni koji “nisu od akcije” ne mogu a da ne odreaguju koristeći na primer platneni ceger ili slično.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Bella septembar22 feed -07 Foto: Promo / Promo
Bella septembar22 feed -07

U svakoj grani industrije se dešavaju značajne promene na planu ekologije. Mobilni operateri recikliraju stare uređaje i podstiču svoje potrošače na takve aktivnosti pružajući im dodatne pogodnosti pri kupovini. Većina preduzeća prelazi na elektronske račune, a u mejl prepiskama se već odavno odomaćio “poziv” da se smanji štampanje i trošenje papira. Mnogo je pozitvnih primera, i svakom treba aplaudirati i podsticati dalje napore u očuvanju prirode kakvu poznajemo.

Svemu ovome se pridružila i kompanija TZMO sa svojom linijom bella BiObased higijenskih uložaka tako da na našem tržištu odnedavno možete pronaći ekološke ultra tanke ciklusne i dnevne uloške čiji je gornji sloj od 100% bambusa.

Foto: Promo / Promo

Naime, bella BiObased proizvodi su ekološki prihvatljivi od samog trenutka njihovog kreiranja - napravljeni su od obnovljivih izvora i to ciklusni od najmanje 60%, a dnevni od najmanje 80%. Korišćenjem tehnologije zasnovane na obnovljivim sirovinama prirodnog porekla, štedimo neobnovljive resurse naše planete i doprinosimo smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte. Čak je i samo pakovanje bella BiObased od biorazgradivog kartona.

Nemojte da mislite da je ovim ulaganjem bella BiObased izgubio bilo sta kada je u pitanju njegova namena i svrha, naprotiv. I na ciklusnim i na dnevnim ulošcima gornji sloj do kože je od 100% bambusa koji je nežan prema koži, dok je upijajuće jezgro od prirodnih vlakana (viskoza i celuloza). Bambus garantuje izuzetnu udobnost a poseduje i prirodna antibakterijska svojstva te kao i svi bella ulošci omogućava koži da diše.

Nemojte da vas iznenadi crveno-plavi znak sa kornjačom na kutiji bella BiObased uložaka – u pitanju je SUP oznaka da postoji određeni procenat plastike u obeleženom proizvodu. Na sreću, ovu oznaku ćete sve češće sretati između ostalog i na higijenskim proizvodima za jednokratnu upotrebu (kao što su higijenski ulošci) i ona treba da doprinese smanjenju količine otpada koji se bacaju i završavaju u morima. Ove ikonice nisu tu da uplaše već treba da jasno naznače gde se odlažu upotrebljeni proizvodi i da pokažu posledice njihovog nepropisnog odlaganja.

Foto: Promo / Promo

Dakle, ako tražite proizvod koji brine i o prirodi a i o vama, koji ne sadrži hlor, bez parfema je i dermatološki testiran – ne tražite dalje: bella BiObased higijenski ulošci su odgovor na vaše zahteve.

Ukoliko se brinete da li ciklusni ulošci bella BiObased mogu da isprate vaše potrebe, nemojte. Oni imaju više kvalitetnih slojeva koji doprinose sigurnosti dama “u onim danima”. Ispod sloja materijala od netkanog bambusa nalazi se pamučni upijajući sloj pa upijajuće viskozno-celulozno jezgro sa odličnom moći upijanja.

Zahvaljujući velikim krilcima, ulošci se mogu odlično pričvrstiti za donji veš, dok perforacija u gornjem sloju omogućava da tečnost brzo prodire do upijajućeg jezgra. Posebna struktura samog jezgra poboljšava ravnomernu distribuciju tečnosti.

Foto: Promo / Promo

Na kraju ali ne i najmanje važno, svi bella BIO based ulošci su veganski proizvodi - u njihovoj proizvodnji nisu korišćene sirovine životinjskog porekla.

Ukoliko je tvoj izbor život u skladu sa prirodom, opusti se i živi u skladu sa svojim ubeđenjima, jer našla si pravu podršku za sve dane u mesecu. Higijenski ulošci bella BiObased, osmišljeni su da budu u skladu sa tvojom prirodom.