28. septembar  2022. 06.22  →  19.27 | Izvor: Tanjug

Kolone teretnih vozila duge 10 km na Horgošu i Kelebiji

BEOGRAD -

Prema informacijama Uprave granične Policije dobijenim u 17:15 časova na graničnom prelazu Preševo sve kategorije vozila čekaju prilikom ulaska i izlaska iz zemlje 60 minuta.

Zbog usporenog rada mađarskih pograničnih organa na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija od noćas se formiraju kolone teretnih vozila, koje su sada duge oko 10 kilometara, dok zadržavanje traje i preko 15 sati.

teretnjaci, granica, kamion

Kapacitet ovih prelaza je preko 1.000 kamiona dnevno, ali mađarska strana trenutno prihvata oko 300 kamiona.

Uprkos velikom prilivu teretnih vozila na ove granične prelaze, za sada nema pomaka u dinamici rada susednih pograničnih organa, iako su sa naše strane preduzete sve mere prema administraciji susedne države.

Izmene u saobraćaju zbog radova na putevima

Prema informacijama Puteva Srbije, na auto-putu E-70, kod petlje Pećinci - Dobanovci, u smeru ka Beogradu odvijaju se radovi na obeležavanju horizontalne signalizacije, koji će trajati do 30. septembra, uz zatvaranje preticajne saobraćajne trake.

Na auto-putu E-75, kod petlje Pojate - Paraćin, planirani su radovi na pojačanom održavanju do 10. oktobra.

Zatvorena je kolovozna traka ka Beogradu, a saobraćaj se odvija dvosmerno suprotnom kolovoznom trakom.

Na auto-putu E-75, kod petlje Bačka Topola - Mali Iđoš najavljeni su radovi na rekonstrukciji do 30. septembra.

Zatvorena je kolovozna traka ka graničnom prelazu Horgoš, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom suprotnog smera.

Na deonici Ravni Gaj - Knić najavljena je obustava saobraćaja zbog radova na sanaciji putno-železničkog prelaza u Kniću do 13. oktobra. Alternativni pravac je Gruža - Knić, preko Grabovca.

Na deonici Mali Požarevac - Vlaško Polje, kod mesta Senaja, najavljeni su radovi na sanaciji klizišta do 10. novembra od 7 do 17 časova, uz naizmenično propuštanje vozila i alternativnim pravcima Mali Požarevac - Popović i Đurinci - Vlaško Polje, navedeno je u saopštenju Puteva Srbije.