Najnovije vesti
Vesti Svet
"RUSIJA MORA DA ZNA DA U NUKLEARNOM RATU NE MOŽE POBEDITI" Stoltenberg poručio da je svaka upotreba nuklearnog oružja neprihvatljiva

"RUSIJA MORA DA ZNA DA U NUKLEARNOM RATU NE MOŽE POBEDITI" Stoltenberg poručio da je svaka upotreba nuklearnog oružja neprihvatljiva

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je svaka upotreba nuklearnog oružja neprihvatljiva i da bi, u slučaju da ga Rusija upotrebi, to imalo ozbiljne posledice.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Jens Stoltenberg Foto: Olivier Matthys / Tanjug/AP
Jens Stoltenberg

- Svaka upotreba nuklearnog oružja je apsolutno neprihvatljiva, ona će potpuno promeniti prirodu sukoba, a Rusija mora da zna da se u nuklearnom ratu ne može pobediti i da se on nikada ne sme voditi - rekao je Stoltenberg.

Blic preporučuje

Kada iznova i iznova vidimo tu vrstu nuklearne retorike od Rusije, od predsednika Rusije Vladimira Putina, to je nešto što, kako kaže generalni sekretar Severnoatlantske alijanse, moramo da shvatimo ozbiljno i zato prenosimo jasnu poruku da će to imati teške posledice po Rusiju, preneo je Rojters.

Razgovarao sa Zelenskim

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je telefonom razgovarao sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom o daljoj podršci država članica NATO ukrajinskim oružanim snagama.

Volodimir Zelenski
Foto: Sergey Dolzhenko / EPA;
Volodimir Zelenski

Zelenski je zahvalio Stoltenbergu na osudi referenduma u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, koje Ukrajina i njeni zapadni saveznici nazivaju nezakonitim, preneo je Rojters.

- Razgovarali smo o aktuelnim dešavanjima na bojnom polju i daljoj podršci država članica Alijanse Oružanim snagama Ukrajine - napisao je Zelenski.