Milijanović: Sanacija stenske mase na Starici neophodna zbog bezbednosti 1Foto: "Ne dam"

Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Dejan Milijanović izjavio je da je sanacija stenske mase na planini Starica neophodna kako ne bi bila ugrožena bezbednost, a nalaz inspektora je pokazao da pukotine predstavljaju potencijalnu opasnost koja može izazvati pojavu odrona i klizanja stenske mase.

„Poštujem stav svakog građanina, ali se moraju poštovati zakoni i bezbednost gradjana i imovine i nadam se da će nadležne institucije uraditi svoj posao i da ćemo dobiti detalje napada na radnika i uništavanje imovine“, rekao je on.

Kako je navedeno u saopštenju ministarstva, kada je resorna ministarka Zorana Mihajlović posetila Majdanpek i Staricu sa njom su došli i profesori sa fakulteta u Beogradu i Boru, iz Instituta u Boru, sa ciljem da se čuje reč stručnjaka, jer se, kako je rekao Milijanović „mnoge stvari zloupotrebljavaju“.

Milijanović je rekao da je eksploatacioni prostor kopa definisan je 1961. godine, a da je 1976. proširen.

„Sanacija se ne radi da bi se proširile aktivnosti, već da bi se osigurala bezbednost. Da bi se nastavila proizvodnja, radovi na sanaciji se moraju završiti, a čak i da prekinu svi radovi, da odustanemo od rudarstva u Majdanpeku u celini, sanacija dela Starice se mora uraditi, inače može doći do ponovne pojave odrona, klizišta i uopšte ugrožavanja bezbednosti, ne samo radnika i opreme na kopu, već i Majdanpeka“, rekao je Milijanović.

Dodao je da se ne radi ništa što nije u skladu sa zakonom, da Ziđin poštuje sve projekte i ulaže u zaštitu životne sredine, a istakao je i da u rudniku u Majdanpeku radi skoro 1500 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari