Miljković u nastavku suđenja: "Bez tela nema ubistva" 1Foto: ALEKSANDAR ROKNIĆ

Suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i članovima njegove grupe koji su optuženi za najteža krivična dela nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu u Ustaničkoj ulici. Optuženi Marko Miljković u svom uvodnom izlaganju rekao je da „bez tela nema ubistva“.

Desna ruka Velje Nevolje je tokom izlaganja, koje je trajalo oko sat vremena, pominjao i slučaj nestalog dečaka Đorđa Andrejića i citirao presudu na osnovu koje je njegova majka oslobođena jer telo mališana nikada nije pronađeno, piše Nova.rs pozivajući se na Kurir.

„Doneo je ceo predmet i čitao delove presude. Ostavio je bez teksta sve prisutne. Ni mušica se nije čula u sudnici“, kaže izvor Kurira.

Miljković je za sudskom govornicom rekao i da je u Ritopeku pronađeno 14 DNK tragova osoba koje nisu identifikovane i postavio pitanje da li su to tragovi nekih novih žrtava, ubica ili nekog trećeg.

„Postavio je pitanje kako je ubijeni Mihajlović došao u Ritopek i kako je moguće da ti meseca nije pronađena skrivena prostorija. Ove slike sečenja i mlevenja, koje tužilac predlaže kao dokaz, to nema ni u holivudskim filmovima. Ovo je fotomontaža“, navodi izvor.

Miljković se direktno obratio i sudiji.

„Sudija, ako prođe Skaj, ovo i vama može da se desi“, rekao je Miljković.

Posle pauze koja je u toku izlaganje pred sudom trebalo da počne Belivuk.

Nakon Marka Miljkovića uvodnu reč je izneo i Veljko Belivuk koji je pred sudom izjavio da mu nije žao što je ubijen vođa škaljaraca Jovan Vukotic, prenosi Nova.rs.

„Nije mi žao. Pripremao je moje i ubistvo Marka Miljkovića“, rekao je navodno Belivuk u uvodnom izlaganju.

Belivuk se osvrnuo na ubistvo Vukotića jer je zbog likvidacije u Istanbulu uhapšen visokopozicionirani član kavačkog klana Radoje Živković, čija supruga je vlasnica kuće u Surduku gde je prema navodima optužnice klan Velje Nevolje spalio telo ubijenog Gorana Mihajlovića.

Pripremno ročište je danas završeno, a glavni pretres odnosno javno suđenje, trebalo bi da počne 17. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari