Porast deviznog priliva od turizma za 66, 8 odsto u odnosu na rekordnu 2019.

BEOGRAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Tatjana Matić, saopštila je da su najnoviji podaci o deviznom prometu u sektoru turizma, objavljeni upravo na Svetski dan turizma, neoboriv dokaz ne samo oporavka, već i nezaustavljivog napretka ovog sektora.

Matić je navela da je devizni priliv od turizma zaključno sa prvih sedam meseci 2022. godine prevazišao 1.2 milijardu evra, što je porast od 52,7% u odnosu na isti period 2021. godine i porast od 66,8% u odnosu na prvih sedam meseci 2019, inače do sada najuspešnije turističke godine, kada je priliv od turizma u istom periodu iznosio 738 miliona evra.

„Vest da je devizni priliv Republike Srbije u sektoru turizma za prvih 7 meseci ove godine prevazišao 1.2 milijarde, najbolja je informacija koju smo mogli dobiti za Svetski dan turizma. Srpski turizam je ove godine apsolutno oborio rekorde, ne samo u odnosu na godine neposredno iza nas koje smo proveli u pandemiji, već i u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Odlučno i uprkos globalno izazvanim problemima, ostvarili smo zaista izuzetne uspehe za koje sam sigurna da već značajno doprinose ekonomskom rastu naše zemlje“, istakla je ministarka Matić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.