Društvo

Pacijant iz Foče helikopterom prebačen u UKC RS

Pacijant iz Foče helikopterom prebačen u UKC RS
Foto: Arhiva | Pacijant iz Foče helikopterom prebačen u UKC RS

BANJALUKA - Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske danas su, na zahtjev Univerzitetske bolnice iz Foče, izvršili vazdušni medicinski transport pacijenta Z.I. (60) sa dijagnozom trovanja koje je uzrokovalo akutnu isuficijenciju disanja uz ketoacidozu, jer je riječ o dijabetičaru.

"Pacijent je transportovan na respiratoru i biće primljen na Kliniku za intenzivnu medicinu Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci", rekao je Srni direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić.

Kusturić je istakao da je, uprkos složenim meteorološkim uslovima i složenom stanju pacijenta, transport izvršen uspješno u poslijepodnevnim časovima, što je primjer profesionalnog rada vazduhoplovno-tehničkog i medicinskog osoblja UKC-a Republike Srpske.

"Pripadnicima Helikopterskog servisa ovakvi letovi su podstrek i opravdanje da je svaki vazdušni medicinski transport jedan spasen život i obaveza da i dalje budemo na raspolaganju svom narodu za sve intervencije, bilo da je riječ o medicinskom transportu, gašenju požara ili pomoći stanovništvu Republike Srpske u savladavanju posljedica izazvanih elementarnih nepogodama", poručio je Kusturić.

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske danas su, zajedno sa timom koji čine ljekar i medicinski tehničar, izvršili 49 vazdušni medicinski transport u ovoj godini. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije