Najnovije vesti
Vesti Hronika
OPASNO ŠIRENJE PANIKE Na društvenim mrežama objavljuju da je osuđeni serijski silovatelj PONOVO NAPAO! Vest NIJE TAČNA, ali je VRLO ŠTETNA i to iz najmanje tri razloga

OPASNO ŠIRENJE PANIKE Na društvenim mrežama objavljuju da je osuđeni serijski silovatelj PONOVO NAPAO! Vest NIJE TAČNA, ali je VRLO ŠTETNA i to iz najmanje tri razloga

Igor Milošević, višestruki silovatelj, odlužio je kaznu zatvora od 15 godina i ponovo se nalazi na slobodi što je uznemirilo javnost.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
. Foto: Društvene mreže / Ringier
.

Naime, na Tviteru se pojavila informacija da je upravo on napao ženu kod Hale Pionir.

Blic preporučuje

- Serijski silovatelj napao ženu kod Hale Pionir sve što želim je da umru i on i svi oni “on je slobodan čovek” biće slobodan i silovaće vas, vaše ćerke, sestre, majke, drugarice, a vi mu onda objasnite da to nije dobro - navodi se u objavi.

Ove navode proverila je beogradska policija, a kako "Blic" saznaje, utvrđeno je da informacija na Tviteru nije tačna.

- Igor Milosevic od izlaska iz zatvora 20. septembra nije izvršio ni jedan prekršaj, kao ni krivično delo - kaže izvor "Blica".

Dodali bismo da, osim što informacija nije tačna, ona je i vrlo štetna i opasna iz najmanje tri razloga: Pored toga što utiče na opšte širenje panike, ona indirektno poziva i na linč, naročito ako se uzme u obzir kako je koncipirana - i treće: izaziva sumnju u sve naredne informacije vezane za ovaj slučaj.

Policija proverava ko je i zašto pustio lažnu vest na društvenim mrežama.

Podsetimo, Igor Milošević, serijski silovatelj koji je 2008. godine osuđen zbog niza silovanja, odnedavno se ponovo nalazi na slobodi.

Milošević je odslužio 15 godina zatvora, a reč je o čoveku koji je više puta bio povratnik kada je reč o krivičnom delu silovanje. Hapšen je više puta, a u pitanju je veoma opasan čovek. Navodno je počeo da napastvuje još sa 14 godina.

Predsednica veća je još tada napomenula koliko je Igor Milošević opasan za društvo.

S obzirom na to da je reč o veoma opasnom čoveku, prema nezvaničnim saznanjima medija, uprava zatvora je blagovremeno obavestila MUP kada Miloševiću ističe kazna i kad će se tačno naći na slobodi.

U pitanju je čovek koji je od svojih tinejdžerskih dana počeo da čini krivična dela. Teritorije na kojima je Milošević napadao žene su Dorćol, Stari grad, Vračar, Karaburma, Mirijevo i Zvezdara.