Poslanik Samoopredeljenja optužio Vladu da ugrožava stabilnost Kosova 1Foto: LVV/Kossev

Poslanik pokreta Samoopredeljenje Fatmir Humoli optužio je Vladu Aljbina Kurtija da „ugrožava stabilnost“ Kosova. Humoli je za prištinsku agenciju Telegraf rekao da je Samoopredeljenje, kao vladajuća stranka, „dovela zemlju u sukob sa svim društvenim kategorijama“.

Država je u sukobu sa nastavnicima, ratnim veteranima i kompletnom državnom administracijom, u sukobu sa sopstvenim radnicima. Samoopredeljenje ugrožava stabilnost zemlje“, rekao je poslanik i dodao da su njegove primedbe orijentisane „na podizanje svesti i građana i Vlade“.

Ocenio je da se Vlada „bavi pitanjima koja je vrlo lako mogla da reši“ dok Kosovu „preti opasnost od Srbije“.

„Imam utisak da je Vlada postala previše birokratizovana i da ne sagledava kako se objektivno razvija realnost. Ako pitate poslanike Samoopredeljenja pojedinačno, uveren sam da je većina njih nezadovoljna trenutnom situacijom i odlukama izvršne vlasti. Ali ovo je posledica situacije u kojoj poslanici zaborave šta su obećali građanima“, naveo je Humoli.

On je do sada više puta najavio da će napustiti Samoopredeljenje ako Vlada „ne promeni odnos prema kosovskoj realnosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari