Читај ми!

Srpkinje nisu imale sreće, u četvrtfinalu protiv SAD

Košarkašice Srbije će u četvrtfinalu Mundobasketa u Australiji igrati protiv ekipe SAD, aktulenih olimpijskih i svetskih šampionki.

Sreća na žrebu nije bila naklonjena košarkašicama Srbije. Podmlađena ekipa suočiće se se apsolutnim favoritom, košarkašicama SAD. 

Srbija je osvojila treće mesto u grupi B sa tri pobede i dva poraza. U poslednjem meču grupne faze naše košarkašice savladale su Francusku sa 68:62. Selekcija SAD ostvarila je pet ubedljivih pobeda u grupi A.  Koliko su dominantne pokazuje i to da su porazile reprezentativke BiH sa čak 62 poena razlike (121:59).

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je posle potvrde plasmana u četvrtfinale Mundobasketa da su njene igračice pokazale da su spremne da igraju protiv velikih timova. 

Košarkašice Srbije prošle godine u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju, izgubile su od SAD sa 79:59. Selekcija SAD je aktuelni olimpijski i svetski šampion.

U preostala tri meča četvrtfinala SP sastaće se: Belgija - Australija, Portoriko - Kanada i Kina - Francuska.

Pobednik meča Srbija - SAD igraće u polufinalu sa boljim iz duela Kanada - Portoriko.

Mečevi četvrtfinala na programu su 29. septembra. Polufinala će biti odigrana 30. septembra, a meč za treće mesto i finale dan kasnije.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво