Ivanić: Pozivam Dodika da navede jednu pozitivnu stvar koju je Hrvatska uradila za srpski narod 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Bivši srpski član Predsedništva BiH Mladen Ivanić pozvao je danas sadašnjeg člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske Milorada Dodika da navede jednu pozitivnu stvar koju su, kako je kazao, Dodikovi saveznici iz Hrvatske uradili za srpski narod i RS ikada, a posebno prethodnih godina otkako neguje najbliže odnose sa njima.

„Bez obzira na njegova (Dodikova) opravdanja, evidentno je da vlast u Republici Srpskoj i BiH, sa Dodikom na čelu, uporno pravi ustupke Hrvatskoj, a da ništa zauzvrat od toga nemamo“, saopšteno je iz Partije demokratskog progresa (PDP), čiji je Ivanić počasni predsednik.

Reagujući na Dodikovu izjavu da je „pridobio Hrvatsku za saveznika“, Ivanić je ocenio da je njegov stav da treba graditi veze i prijateljske odnose među državama, ali zasnovane isključivo na reciprocitetu.

„U ovom slučaju reciprociteta nema, nego nas je Dodik doveo u podređen položaj u odnosu na Hrvatsku, što on, politički veoma naivno, smatra savezništvom“, naglasio je Ivanić.

Prema njegovim rečima, posle svega što je Dodik uradio za interes Hrvatske, proglašavajući i izgradnju Pelješkog mosta srpskim nacionalnim interesom, teško se može navesti ijedan potez Hrvatske koji je konkretno doprineo interesima RS.

„Zato su veoma opravdane i golim okom vidljive tvrdnje da se tu ne radi ni o kakvom savezništvu, već o podaništvu režima u Republici Srpskoj i BiH interesima Hrvatske“, zaključio je Ivanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari