27. septembar  2022. 15.09  | Izvor: RTV

Nepovoljna epidemiološka situacija sa tendencijom poboljšanja u Sremu

SREMSKA MITROVICA -

Prema poslednjem izveštaju, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica situaciju sa korona virusom u Sremu ocenjuje kao nepovoljnu sa tendencijom poboljšanja i stabilizacije. Kako se nalazimo u periodu godine kada raste rizik od obolevanja repiratornih organa, medicinska struka savetuje povećan oprez. Preporuke su vakcinacije protiv korone i gripa.

Korona virus nije nestao, nego smo navikli na njegovo prisustvo. Jesen je period kada se pojačano javljaju akutne respiratorne infekcije, tako da su i sami građani svesni da je potreban povećan oprez kako bi se sprečile teže kliničke slike.

vreme, prognoza, sremska, mitrovica, kej

Iz Zavoda za javno zdravlje u Sremskoj Mitrovici epidemiološku situaciju sa korona virosom u Sremu ocenjuju kao nepovoljnu, ali sa trendom poboljšanja. Pored korone prisutne su i druge respiratorne infekcije poput gripa.

Blaže kliničke slike, kao i pad broja obolelih od kovida, dovodi i do manje zainteresovanosti za vakcinaciju, ali preporuka struke je da od vakcinacije ne treba odustati u narednom periodu.

Jesen je period kada se pojačano javljaju akutne respiratorne infekcije poput gripa jer više vremena provodimo u zatvorenom prostoru. 

Takođe, dolazi i period slava te postoji mogućnost da će se i broj obolelih povećati tvrdi medicinska struka i napominje da vodimo računa o tome da ne odlazimo na posao ukoliko osetimo promenu zdravstvenog stanja i povedemo više računa o higijeni ruku i prostorija u kojim boravimo.

Tagovi
Srodne vesti