Noletova poruka iz Tel Aviva: Dok u meni plamen gori igraću grend slemove i predstavljaću moju zemlju!

27.09.2022

13:08

1

Autor: 24sedam

Đoković poželeo mir Izraelu i regionu

Noletova poruka iz Tel Aviva: Dok u meni plamen gori igraću grend slemove i predstavljaću moju zemlju!
nole - Copyright Instagram printscreen

Novak Đoković izjavio je na konferenciji za novinare u Tel Avivu da je i dalje gladan trofeja i da će dok god nosi taj osećaj igrati aktivno tenis.

Najbolji srpski teniser uveličaće posle Federerovog oproštaja u Lonodnu i odlazak u igračku penziju Izraelca Jonatana Erliha.

- Srećan sam što sam ovde, kada sam bio poslednji put, to je bilo davno. Naravno, ova nedelja je uglavnom vezana za tenis, ali se nadam da ću imati vremena da obiđem i vidim malo Izrael - rekao je Novak.

Đoković je Jonatanom "Jonijem" Erlihom osvojio svoj jedini turnir u dublu. Bilo je to 2010. godine na Kvinsu.

- Nadam se da ću osvojiti turnir sa njim, ne želimo da se završi u jednom meču. Videćemo dokle možemo da idemo. Jedina titula u dublu u karijeri bila je s njim u paru na Kvinsu, i uvek kada smo zajedno, setimo se naših trenutaka u Londonu. Ovo je sad njegov poslednji turnir. Nadajmo se da će ovo biti najbolji turnir koji je imao u životu.

Đoković je imao poruku za Izrael i region:

- Narodu Izraela želim srećnu Novu godinu. Želim svima mir. Više razumevanja, više tolerancije i više ljubavi jedni prema drugima. Svima to nedostaje danas, sa svime što se dešava u svetu. Dolazim iz zemlje koja je prošla kroz nekoliko ratova devedesetih, i nadam se da ćemo naći mir.

Duga pauza posle Vimbldona nije bila prijatna:

- Ove godine sam propustio dva gren slem turnira, one na kojima sam želeo da igram. Bila je to godina izazova uglavnom emotivnih, to su stvari sa kojima se ranije nisam susreo. Fizički, činjenica je da se nisam previše naigrao, ali uspeo sam da održim formu. Ipak, loša strana je što nisam u takmičarskom ritmu. Što se više takmičite, osećate se prijatnije - a moj poslednji meč pre Lejver kupa bio je pre tri meseca... Radujem se što ću se ovde takmičiti, i nadam se da ću dogurati daleko.

Osvrnuo se Novak i na Rodžera Federera koji se penzionisao.

- Jako poštujem Rodžera i ono što je doprineo našem sportu, na terenu i van njega. Bila je to ogromna karijera, ostavio je večno nasleđe. Bio je tužan trenutak videti kako se Rodžer oprašta, ali nije mogao da smisli bolji scenario, nego da bude sa svojom porodicom i svojim rivalima. Nadam se da ću se povući na ovaj način.

A kad će to biti ...

- Što se mene tiče? Još uvek sam gladan, imam strast i ljubav prema igri. Volim da ustanem ujutru i treniram, radim vežbe koje mi omogućavaju da igram na najvišem nivou. Želim da igram grend slemove i da predstavljam svoju zemlju. Dokle god plamen gori u meni, nastaviću da igram.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike