Grupa gejmera pravi celu Srbiju u Minecraft-u u punoj veličini

U ovom projektu učestvuju ekipe iz celog sveta, i ovo se smatra najvećim projektom u Minecraft igri

Build The Earth je veliki projekat koji za cilj ima da rekreira celu planetu Zemlju u igri Minecraft, a BTE Balkans je ekipa koja je zadužena za Balkan. Ideja je da jedan blok u Minecraft čini oko jednog metra u realnom svetu, što znači da će projekat rekreirati planetu u svojoj punoj veličini.

U ovom projektu učestvuju ekipe iz celog sveta, i ovo se smatra najvećim projektom u Minecraft igri. Na BuildTheEarth.net/map možete videti mapu delova sveta koji je već napravljen i delova na kojima se radi, a za sada je dobar deo Evrope gotov ili se na njemu radi.

Kada je Srbija u pitanju, napredak možete pratiti na srbija_minecraft nalogu na Instagram mreži, gde su prikazani Beograd, Novi Sad i Subotica.

Foto: Instagram/srbija_minecraft

Pažnja i detalji sa kojima se radi na ovom projektu su za svaku pohvalu, a mnogi komentari na mrežama ih kritikuju da su krenuli od lakših lokacija i da će problem biti kada stignu do Užica na primer, prenosi Benchmark.

Naravno, sve je ovo u domenu šale i drago nam je da postoje entuzijasti sa ovih prostora koji učestvuju u ovako velikom projektu. Na zvaničnom Discord kanalu BTE Balkans možete saznati više o celom projektu i ukoliko imate želje, volje i znanja, pridružiti se i postati deo jednog ovakvog projekta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.