Почетна > Спорт
Спорт

Манћини не крије своју срећу због пласмана „азура“ на завршени турнир Лиге нације

Селектор италијанске фудбалске репрезентације Роберто Манћини изјавио је да је срећан због пласмана „азура“ на завршни турнир Лиге нација, преносе италијански медији.
Фото: Танјуг/AP/Antonio Calanni

Италија је синоћ у Будимпешти победила Мађарску са 2:0 и освојила прво место у Трећој групи Дивизије А Лиге нација са 11 бодова, док је Мађарска друга са 10.

„Били смо одлични 70 минута, последњих 20 минута ми се није допало. Када тако напорно радите да стекнете предност од два гола, нема никаквог смисла да овако патите у последњих 20 минута. Требало је да наставимо да притискамо и тражимо трећи гол. Изгубио сам глас, јер сам константно викао тих последњих 20 минута. Срећни смо, важно је да смо на завршном турниру“, рекао је Манћини.

Он је похвалио голмана Ђанлуиђија Донаруму, који је бриљирао на голу италијанске репрезентације.

„Одрадио је добар посао, види се да сада брани редовно у Пари Сен Жермену… Његово самопоуздање то показује. Срећан сам, јер смо желели да се пласирамо у плеј-оф са ове две победе против Енглеске и Мађарске. Зато смо приказали две јако добре представе“, рекао је селектор Италије.

Манћини је на крају похвалио и мађарске навијаче.

„Навијачи су били невероватни. Навијали су за Мађарску од првог до последњег минута и захваљујем им се на аплаузима упућеним на наш рачун. Када победите и Енглеску и Немачку, то није случајност“, закључио је Манћини.

Italija na finalnom turniru LN, remi Engleza i Nemaca

 

Преузмите андроид апликацију.