Popodne nas očekuje promena vremena: Do kada će trajati zahlađenje? 1Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)

Kako javlja Republički hidrometeorološki zavod, u našoj zemlji danas se mogu očekivati visoke temperature, ali nije isključena ni mogućnost da će biti vremenskih nepogoda.

I danas će biti veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom u većini mesta od 33 do 36 stepeni. Ipak, očekuje se da ovaj toplotni talas proprati i kiša, koja se može očekivati već od 15 časova, navodi Weather2Umbrella.

Prema prognozama ovog sajta, povremene padavine trajaće do većeras, te se tek nakon 21 čas može računati na stabilnije vreme.

Kada je u pitanju terirorija Beograda, najavljena je samo povremena kiša u periodu od 15 do 21 čas.

Sa druge strane, lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode – jak pljusak sa velikom količinom padavina za kratko vreme.

U nekim mestima je moguć grad, jak i olujni vetar, sa najvećom verovatnoćom na severu, zapadu i jugozapadu Srbije.

Kišno rashlađenje biće uvertira za pad temperature koji se predviđa već od sutra, sa najosetnijim zahlađenjem u petak kada se u kasnim večernjim satima mogu očekivati padavine.

Naime, temperatura će naglo opadati, pa će tako 8. jula za čak osam stepeni biti niža nego danas.

Iako svaki od narednih sedam dana neće biti propraćen padavinama, Weather2Umbrella predviđa oblačno i uglavnom suvo vreme.

„Očekujemo ozbiljnije zahlađenje krajem nedelje. Tada se očekuje i više padavina ali nas svakako očekuje još nekoliko ovako toplih talasa do kraja leta“, istakao je klimatolog Vladimir Đurđević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari