Sergej oduševio Srbiju: Osvojio Mundijal, ali zbog ovog detalja tvrdi da je subota bila najvažniji dan u njegovoj karijeri! (FOTO)

26.09.2022

20:09

0

Vezista Lacija nije slavio samo ubedljiv trijumf

Sergej oduševio Srbiju: Osvojio Mundijal, ali zbog ovog detalja tvrdi da je subota bila najvažniji dan u njegovoj karijeri! (FOTO)
20220924npSergejMS5 - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije u subotu su ostavrili važnu i ubedljivu pobedu u Ligi nacija nad ekipom Švedske. Goste su sa stadiona Rajko Mitić poslali kući sa četiri gola u mreži, a taj susret obeležio je Aleksandar Mitrović het-trikom, dok je Saša Lukić postigao prelep pogodak za konačnih 4:1.

Takođe, ovaj meč večno će pamtiti i deca iz školica fudbala širom Srbije, koja su bila na tribinama i na najbolji mogući način ispratili Orlove na Mundijal, s obzirom da do početka Svetskog prvenstva više neće igrati u domovini. Ali, ovaj susret, večno će ostati urezan u pamćenje i Sergeju Milinković-Saviću.

Naime, kapiten ekipe Dušan Tadić je pri izlasku iz igre kapitensku traku predao vezisti Lacija. U prvi mah, kako je bilo moguće videti u direktnom prenosu, Milinković-Savić je upitao Tadića da li će traku proslediti Stefanu Mitroviću, kao iskusnijem saigraču, ali je ona, nakon konsultacija sa fudbalerom Hetafea, ostala na ruci Sergeja.

Nakon meča, Sergej je podelio na Instagramu fotografiju sa utakmice, na kojoj je sa trakom oko bicepsa, dok se na drugoj fotografiji našao dres Srbije i traka.

 

 

- Najvažniji dan u mojoj karijeri - napisao je Milinković-Savić uz fotografiju.

Da je reč o nečemu posebnom i koliko taj dan dobija na "težini", dovoljno govori i podatak da se Sergej može pohvaliti titulom Svetskog šampiona, kada je slavio na Novom Zelandu sa selekcijom do 20 godina.

Pred reprezentacijom Srbije sada je meč u Ligi nacija protiv Norveške koji može odlučiti ko će u A diviziju, ali i da li će Srbija u drugom šeširu dočekati kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Taj susret na programu je u utorak od 20.45 u Oslu, a Sergej Milinković-Savić neće igrati zbog kartona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike