Vrbas: Srednja stručna škola „4. juli“ u projektu „Kvalitetno obrazovanje za sve“

obrazovanje
VRBAS – Projekat Evropske unije i Saveta Evrope „Kvalitetno obrazovanje za sve“ i ove godine sprovodiće se u Srednjoj stručnoj školi „4. juli“, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

„Projekat `Kvalitetno obrazovanje za sve` se sprovodi u okviru zajedničke inicijative Evropske Unije i Saveta Evrope, sa ciljem da poboljša kvalitet obrazovanja podsticanjem demokratske kulture u formalnom obrazovnom sistemu primenom pristupa zasnovanog na antidiskriminaciji. Srednja stručna škola `4. juli` je deo projekta od 2019. godine. Ove godine planirano je mnoštvo aktivnosti koje za cilj imaju podsticanje i poboljšanje kvalitetnog obrazovanja.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja uključilo je 60 pilot škola, uključujući nastavnike i školske uprave, učenike, roditelje i njihove zajednice, te će čitavo društvo koristiti prednosti obrazovnog sistema koji je obogaćen demokratskom kulturom. Glavni akteri u obrazovanju će promovisati demokratsku kulturu kao ključni element kvalitetnog obrazovanja. Primarni cilj ovog projekta je borba protiv diskriminacije u obrazovanju kroz primenu Referentnog okvira kompetencija za demokratsku kulturu Saveta Evrope“, navodi se u saopštenju Srednje stručne škole „4. juli“.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.