Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.09.2022.

11:22

"Ne mislim da je brodolom, niti da ima razloga za paniku"

Selektor francuske Didije Dešan izjavio je da nema razloga za paniku iako su "trikolori" bili na korak od ispadanja iz Lige A Lige nacija

Izvor: B92

Autor:B92

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Francuska je u poslednjem kolu poražena od Danske 2:0 u meču šestog kola Prve grupe Lige A Lige nacija, dok je Hrvatska u Beču nadigrala Austriju 3:1.

Francuska je pretposlednja u grupi sa pet bodova, dok je Austrija poslednja sa četiri.

"Ne mislim da je to brodolom, niti da ima razloga za paniku. Imali smo i mi dosta prilika, ali smo previše grešili. Imamo mlad tim, a većina fudbalera nema iskustvo na najvišem nivou", rekao je Dešan.

Aktuelni svetski šampioni nalaze se na meti kritika zbog loše igre u Ligi nacija.

"Nije pitanje formacije na terenu, ali kada imate četiri kornera i danski igrač svaki put ostane sam, možete da igrate s trojicom, petoricom pozadi, ali to ne menja ništa. Međutim, ponavljam, nema razloga za brigu, povratak fudbalera s međunarodnim iskustvom će nam dobro doći. Nema brige, svima je teško", dodao je selektor Francuske.

On je apelovao na trenera Pari Sen Žermena Kristofa Galtijea da u nastavku sezone da manju minutažu Kilijanu Mbapeu da bi napadač "trikolora" bio spreman za Svetsko prvenstvo.

"Znam da Galtije uvek želi da ima Mbapea na terenu. Ali s vremena na vreme može da ga odmori. To neće da mu napravi probleme", objasnio je Dešan.

SP će biti održano od 20. novembra do 18. decembra u Kataru. Francuska će biti u grupi D sa Danskom, Tunisom i Australijom.

Standings provided by SofaScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve