Na 12. Dunavskom biznis forumu o novim izazovima, paradigmi razvoja i održivom poslovanju

NOVI SAD – U okviru kompleksa ,,Fruške terme” – Etno kompleks Vrdnička kula u Vrdniku, danas je upriličeno otvaranje 12. po redu Dunavskog biznis foruma, koji se već više od deceniju održava i vodi osnovnim zadatkom, promocijom i afirmacijom Dunavske strategije koja je usvojena 2011. godine.

,,Mediainvent”, Unija poslodavaca Srbije, Privredna komora Srbije, Institut evropskih regiona iz Salcburga i Klaster TERIS za teritorijalnu saradnju, organizatori su ove međunarodne konferencije koja se održava dva dana – 26. i 27. septembra.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je prepoznao značaj Dunavskog biznis foruma, te dugi niz godina sarađuje i pruža podršku stručnom organizacionom timu, koji realizaciju zasniva na uvažavanju različitosti i osobenosti regija koje se nalaze duž Dunavskog sliva, povezanih u mnogim segmentima privrede.

Ovom prilikom prisutnima se u obratio pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, koji je istakao da je ovo jedan od najznačajnijih regionalnih skupova čiji je cilj promocija i afirmacija Dunavske strategije i efikasinijeg korišćenja potencijala Dunava.

„Razgovori na ovoj konferenciji među prijateljima i saradnicima, trebalo bi da daju rezultat namenjen sveobuhvatnom životu ljudi o kojima na neki način raspravljamo i brinemo. Predložio bih organizatorima da napravimo zajednički turistički proizvod i da region stranim turistima ponudimo kao jednu destinaciju”, rekao je Ivanišević, osvrnuvši se na veliki značaj koji bi ovakav proizvod ostvario na svetskom turističkom tržištu.

Učesnici ove dvodnevne konferencije jesu i predstavnici privrede, diplomatije, politike, nauke, kulture i medija iz Nemačke, Austrije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Bugarske i Srbije, koji će imati priliku da u okviru brojnih panela istaknu dalje korake u realizaciji Dunavske strategije.

Paneli obrađuju tematske celine poput agroindustrije, održivog razvoja i cirkularne ekonomije, otvorenih gradova, nauke i ženskog preduzetništva, turizma, kulture i umrežavanja, energetskih izazova, te uloge medija u izgradnji i jačanju prosperiteta.

U okviru ovogodišnje konferenciji biće upriličena dodela tradicionalnih priznanja i Dunavski bal, a biće predstavljeno i novoustanovljeno priznanje Dunavskog biznis foruma „Robert Šuman“ za doprinos unapređenju regionalne saradnje i izgradnje prosperiteta.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.