Iz niškog vrtića “Pčelice” nestali donirani laptopovi za decu: Misterija utoliko veća jer objekat nije obijen 1Foto: Grad Niš

Iz vrtića “Panda” Javne predškolske ustanove “Pčelica” iz Niša sredinom ovog meseca nestala je računarska oprema vredna oko 1.000 evra, koju je donirao Rotari klub iz opštine Medijana.

Iz ovog obdaništa su nestala dva laptopa, tri DVD plejera, kamere i bezični miševi.

Ovaj novosagrađeni vrtić, koji se nalazi u naselju Branko Bjegović na periferiji grada, inače, kako kaže poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) Jelena Milošević, nije obijen.

“Oprema je, prema mojim saznanjima, donirana u četvrtak 15. septembra, a već u petak ujutru je nije bilo. Takođe, kako su mi rekli izvori , “Panda” nije obijena, tako da ovde nije provalnik ukrao vrednu kompjutersku opremu”, napominje ona.

Poslanica upozorava da je ovo još jedan u nizu skandala koji potresa niške vrtiće “Pčelice“.

“Pre no što se postavi pitanje odgovornosti zaposlenih, ja bih potegla i pitanje odgovornosti direktorke (Svetlana Mitić, prim. aut). Po zakonu, ona je dužna da evidentira imovinu i dokumenta “Pčelice”. Postoji centralni magacin i registar gde se upisuju sve donacije. Nakon što se oprema zavede, određena osoba se zaduži opremom. To bi bilo mnogo celishodnije nego što se sad igramo “sumnjivog lica” a i dalje ne znamo gde je nestala donirana oprema. Skandal za skandalom bez raspleta”, konstatuje Milošević.

U Opštinskom javnom tužilaštvu u Nišu navode da je naloženo da se obavi uviđaj u vezi ovog slučaja.

Danas je pokušao da dobije komentar od direktorke “Pčelice”, ali ona nije odgovarala na naše pozive i SMS poruke.

JPU “Pčelica” iz Niša je poznata po nizu afera koje su se desile prethodnih meseci. Proletos su zbog nemara rukovodstva državnih vrtića u Nišu zbog isteklog roka bačene ogromne količine plazma keksa, koji je donirao selektor državne fudbalske reprezentacije i fudbalska legenda Dragan Stojković Piksi.

Samo zahvaljujući odgovornosti medicinskih sestara i vaspitača u pojedinim vrtićima deci nije za obrok poslužen taj keks.

Posle toga je otkriveno da u “Pčelicinom“ magacinu stoji više tona ovog keksa, koji nikad nije na ispravan način uveden u registar doniranih proizvoda.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari