Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Poginule 4 osobe, među kojima i dete (9): Iz tužilaštva se oglasili o nesreći kod Mostara

Poginule 4 osobe, među kojima i dete (9): Iz tužilaštva se oglasili o nesreći kod Mostara

Nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj su smrtno stradale četiri osobe i još četiri teško povređene u subotu oko 20 sati kod Mostara oglasilo se Tužilaštvo HNK u Mostaru.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Facebook, BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine / Ringier

Tužilaštvo provodi istragu u cilju rasvetljavanja svih okolnosti koje su dovele do tragične nesreće, piše Srpskainfo.

Kako navode za saobraćajnu nesreću, koja se dogodila 24. septembra oko 20 sati, na magistralnoj cesti M-17 u mestu Buna-Zaton, južno od Mostara, primećeno je da su u pojedinim medijima objavljivane razne neproverene informacije i navodne verzije događaja, iza kojih Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) ne stoji.

Pročitajte još

– Iz tih razloga, a zbog težine samog slučaja i tragičnih posledica, Tužiteljstvo HNK obaveštava javnost da preduzima sve zakonom propisane mere i radnje, te da su naložena sva neophodna veštačenja (obdukcija tela smrtno stradalih osoba, veštačenje tehničke ispravnosti vozila, saobraćajno-tehnička, medicinska i ostala potrebna veštačenja), kao i da će se poduzeti i druge istražne radnje s ciljem potpunog rasvetljavanja svih okolnosti koje su dovele do ove saobraćajne nezgode s tragičnim posledicama - naveli su iz Tužilaštva HNK.

Podsećamo, u saobraćajnoj nesreći smrtno su stradala su tri člana porodice Krstić iz Mostara te vozač BMW-a Mate Primorac (46) za kojeg nezvanični izvori tvrde da je učestvovao u trkanju s “mercedesom” kojim je upravljao Mile Doko (31).

Tužilaštvo, kako je vidljivo iz regovanja, ove navode ne potvrđuje, ali nije dalo ni informacije o eventualnom istražnom pritvoru za moguće krvice za ovu tragediju zbog koje je utorak, 27. septembra , proglašen danom žalosti u Mostaru, piše Klix.