Tržište

Iz Ministarstva neće na razgovor kod Kresojevića o cijeni peleta

Iz Ministarstva neće na razgovor kod Kresojevića o cijeni peleta
Foto: Pixabay | Iz Ministarstva neće na razgovor kod Kresojevića o cijeni peleta

​BANJALUKA - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede se neće odazvati na poziv Bojana Kresojevića, gradskog menadžera Banjaluke za razgovor oko cijena peleta.

Kako su za "Nezavisne" istakli iz ovog ministarstva, oni nisu nadležni za ovo, te poručili Kresojeviću da pročita Zakon o regulisanju cijena.

"'Šume RS', resorno Ministarstvo i Vlada su, kada je u pitanju ogrevno drvo, već reagovale zaštitivši domaće stanovništvo od rasta cijene, i cijena ogrevnog drveta nabavljeno iz 'Šuma RS' nije rasla ove godine, a svjedoci smo svakodnevnog rasta cijena energenata", kazali su iz ministarstva.

Dodali su da je među njima i pelet, ali da je to drvna prerađevina, ili poluproizvod od drveta kao što je npr. daska,  laminat, ili neki finalni proizvod namještaj itd., i tu prestaje nadležnost ovog ministarstva, posebno kada je u pitanju regulisanje cijena.

"Osim toga, Ministarstvo je obezbijedilo 'Eko toplani' Banjaluka, da se sami snabdiju ogrevnim drvetom iz 'Šuma RS', po povoljnijim cijenama, tzv. sječom drveta na panju. Pitajte 'Eko toplane' zašto i zbog čega su odustale od toga? Neka objasne javnosti", poručili su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije